Αναβαθμίζεται η ΝΔ είσοδος της πόλης της Καρδίτσας


Σε πλήρη εξέλιξη το έργο κατασκευής του κόμβου στο ύψος του υδατόπυργου  που θα βελτιώσει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης και την αισθητική αναβάθμιση μιας από τις εισόδους της πόλης της Καρδίτσας αναμένεται να συμβάλει το έργο «Διαμόρφωση Νοτιοδυτικής εισόδου πόλης Καρδίτσας» το οποίο επιθεώρησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Ελ. Ζησοπούλου – Κατσαούνη, διαπιστώνοντας την ικανοποιητική πρόοδο των σχετικών εργασιών.

Το έργο

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στη δυτική είσοδο της πόλης της Καρδίτσας στην οδό Ταυρωπού, τη διαμόρφωση της εισόδου του Κοιμητηρίου της Αγίας Παρασκευής και την κατασκευή parking στη Δημοτική έκταση μεταξύ του Κοιμητηρίου και των οδών Ταυρωπού και Ζαφειροπούλου. Επίσης θα γίνει ανακατασκευή του οδοστρώματος της περιοχής του κόμβου. Θα γίνει επίσης ηλεκτροφωτισμός των οδών Ταυρωπού και Αντιγόνου, του κόμβου και του parking.

Κυκλοφοριακός κόμβος :Στην οδό Ταυρωπού και στο ύψος του Δημοτικού Σχολείου, στη συμβολή με την οδό Σαρανταπόρου, θα κατασκευαστεί ισόπεδος κόμβος κυκλοφορίας. Τμήμα της υφιστάμενης νησίδας της οδού Ταυρωπού καθαιρείται και κατασκευάζεται νέα μικρή νησίδα. Το υφιστάμενο τμήμα του δρόμου ανάμεσα στο Δημοτικό Σχολείο και την υφιστάμενη νησίδα θα διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου.

Είσοδος Κοιμητηρίου Αγίας Παρασκευής: Ο τριγωνικός χώρος, εμβαδού 650 τ.μ. θα διαμορφωθεί κατάλληλα. Θα γίνει διαμόρφωση εισόδου προς το Κοιμητήριο με ασφαλτόστρωση για τη διακίνηση των οχημάτων, ενώ θα γίνει κα κατάλληλη φύτευση.

Κατασκευή parking: Στη δημοτική έκταση που περικλείεται από τις οδούς Ταυρωπού και Ζαφειροπούλου και το Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής θα διαμορφωθεί χώρος parking, ενώ θα γίνει ο κατάλληλος ηλεκτροφωτισμός του χώρου.

Επίσης στην περιοχή του κόμβου θα γίνει ανακατασκευή του οδοστρώματος με φρεζάρισμα του οδοστρώματος και ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη.

Ηλεκτροφωτισμός των οδών Ταυρωπού και Αντιγόνου: Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται και ο ηλεκτροφωτισμός των οδών Ταυρωπού, -από το ύψος του νέου κόμβου ως την οδό Καραϊσκάκη -και Αντιγόνου.

Το έργο χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και ανάδοχός του είναι η Κοινοπραξία  Καραλούλης Βασ. – Παπαδόπουλος Β.

Δήλωση της κ. Ελ. Ζησοπούλου- Κατσαούνη

Η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ελ. Ζησοπούλου- Κατσαούνη δήλωσε σχετικά με το έργο:

«Με την ολοκλήρωση του έργου που βάση της σύμβασης θα παραδοθεί τον Μάρτιο του 2009, θα αναβαθμιστεί η Νοτιοδυτική είσοδος της πόλης μας.

Με τη νέα διαμόρφωση του χώρου και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν με βάση και τις προτάσεις της μελέτης Βλαστού θα βελτιωθεί τόσο η λειτουργικότητα του κόμβου, καθώς  θα διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων και θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης, όσο και η αισθητική του με τη διαμόρφωση χώρου πρασίνου και τις φυτεύσεις που θα γίνουν.»

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη στο Δήμο Μουζακίου για τις έκτακτες ανάγκες
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας