Ειδήσεις

Αναβαθμίζεται το διαδίκτυο στην Αργιθέα


Η COSMOTE προχώρησε σε αναβάθμιση των μηχανημάτων της στο Αργύρι, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του Αργυρίου και Καταφυλλίου να αποκτήσουν σύνδεση INTERNET (ADSL με ταχύτητα δικτύωσης έως 24 Mbps). Όσο, βέβαια, μεγαλύτερη είναι η απόσταση από το κέντρο της COSMOTE (ΚΕΠ Αργυρίου) τόσο μικρότερη θα είναι και η ταχύτητα πρόσβασης έως ότου μηδενιστεί, με συνέπεια κάποιοι απομακρυσμένοι οικισμοί να μείνουν πάλι εκτός εμβέλειας.

Ήδη τα συνεργεία της COSMOTE διενεργούν μετρήσεις σε οικισμούς ώστε να εντοπιστούν επακριβώς τα όρια εμβέλειας του σήματος.

Ο Δήμος Αργιθέας προτίθεται να τοποθετήσει κεραίες WIFI, ώστε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους οικισμούς, αλλά και να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων που αδυνατούν να πληρώσουν τη σύνδεση, αλλά και όσων εποχιακά επισκέπτονται τα χωριά τους.

Σε επαφή που είχαμε με την COSMOTE, αναμένουμε το επόμενο εξάμηνο να αναβαθμίσει τα μηχανήματά της και να παρέχει INTERNET (έως 24 Mbps) σε Πετρίλια και Βλάσι της Ανατολικής Αργιθέας, καθώς και στους οικισμούς του Ανθηρού Λαγκάδι και Μεταμόρφωση.

Την ίδια τακτική σε σχέση με το WIFI θα ακολουθήσει ο Δήμος Αργιθέας για κάθε περιοχή που αποκτά ADSL πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Προηγούμενο άρθρο Συζήτηση για το μέλλον της Αναγέννησης Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας: Αναπτυξιακές Διαταραχές και Δυσκολίες Μάθησης