Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Δήμου Καρδίτσας για τις αποζημιώσεις


Από τη Δημοτική Αρχή γίνεται γνωστό ότι συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η καταγραφή των ζημιών που προξένησε η πλημμύρα στα σπίτια της Καρδίτσας.

Σε ότι αφορά το δήμο Καρδίτσας:

Έχουν συσταθεί 25 επιτροπές από υπαλλήλους του Δήμου οι οποίες καταγράφουν τους πλημμυροπαθείς στην πόλη και στα χωριά.

Η καταγραφή γίνεται με τη συμπλήρωση δύο αιτήσεων. Η πρώτη ουσιαστικά πιστοποιεί την πλημμύρα και αφορά στην καταβολή χρηματικού ποσού 600 ευρώ.

Η δεύτερη αφορά στην καταστροφή στις οικοσκευές και προβλέπει αποζημίωση έως 6000 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος της καταστροφής.

Αφού γίνει αυτή η διαδικασία καθημερινά τα κλιμάκια ολοκληρώνουν το γραφειοκρατικό κομμάτι και παραδίδουν τις αιτήσεις στα ΚΕΠ. Στη συνέχεια καλούνται οι πληγέντες να καταθέσουν κάποια απλά δικαιολογητικά (Ε1 και Ε9, λογαριασμό ΙΒΑΝ, πιστοποίηση αναπηρίας ή πολυτεκνίας για τις αντίστοιχες  κατηγορίες). Στη συνέχεια στους δικαιούχους γίνεται η πίστωση των 600 ευρώ σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση του ποσού που δικαιούνται για την οικοσκευή.

Σημείωση1: Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί αφού καταγραφεί και το τελευταίο νοικοκυριό που έχει πληγεί. Στην περίπτωση που μετά από ένα 10ήμερο από την ημέρα της πλημμύρας δεν έχει γίνει η αντίστοιχη καταγραφή ο πολίτης θα πρέπει να υποβάλει μια απλή αίτηση στα ΚΕΠ για να περάσει το κλιμάκιο και να κάνει την καταγραφή

 

Σημείωση2: Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις η καταγραφή γίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομαρχία).

 

 

Από το Δήμο Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας η ΠΕΔ
Επόμενο άρθρο Νέα προϊόντα της Τράπεζας Αττικής για Μηχανικούς