Ειδήσεις

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας η ΠΕΔ


Επίσκεψη στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του «Ιανού» πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημ. Παπαστεργίου Δήμαρχος Τρικκαίων και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Θαν. Νασιακόπουλος Δήμαρχος Κιλελέρ συνοδευόμενοι από το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΘ κ. Αντ. Γκουντάρα Δήμαρχο Αγιάς και το Διευθυντή κ. Δημ. Τσούμα.

Πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους Δημάρχους Φαρσάλων κ. Εσκίογλου Μ., Παλαμά κ. Σακελλαρίου Γ., Μουζάκι κ. Στάθη Φ. και Καρδίτσα κ. Τσιάκο Β.  και συζήτησαν ενδελεχώς για την κατάσταση στην οποία περιήλθαν όλες οι περιοχές μετά το πέρασμα του «Ιανού». Διαπιστώθηκαν ακριβώς οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε οδικά δίκτυα, χωράφια, επιχειρήσεις, νοικοκυριά αλλά το σημαντικότερο είναι ότι καταγράφηκαν απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλος Αθ. ενημέρωσε τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν ότι η ΠΕΔ Θεσσαλίας είναι έτοιμη να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια που οι ίδιοι καταβάλουν για την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών. Πρότεινε άμεση συνεργασία ώστε μέσα από στοχευμένες ενέργειες σε μικρό χρονικό διάστημα να ανακουφιστούν οι κάτοικοι που επλήγησαν  από τις πρωτόγνωρες καταιγίδες. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας πρώτιστης σημασίας είναι οι ανθρώπινες ζωές και για αυτό επιβάλλεται να γίνουν άμεσα συγχρονισμένες ενέργειες ώστε να μην θρηνήσουμε στο μέλλον άλλη ανθρώπινη ζωή. Από τον διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ των Πρόεδρων της ΠΕΔ, της ΚΕΔΕ και δημάρχων, αντιδημάρχων και τεχνικού προσωπικού ιεραρχήθηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα που χρίζουν άμεσης λύσης όπως η προμήθεια πόσιμου νερού κυρίως στο Δήμο Καρδίτσας και η επίσπευση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε οι κάτοικοι που επλήγησαν από τη θεομηνία να λάβουν το συντομότερο δυνατό τις αποζημιώσεις τους. Σημαντικό είναι επίσης να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες και σε όσους έχουν ανάγκη να συνάψουν άτοκα δάνεια ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τις δραστηριότητές τους. Έγινε επίσης γνωστό ότι η ΠΕΔ Θεσσαλίας μπορεί να συνδράμει ώστε να εξασφαλιστούν άμεσα μηχανήματα και χειριστές για τον καθαρισμό (λάσπες, αντικείμενα κλπ.) στις περιοχές που καταγράφεται μεγαλύτερη ανάγκη.

 

Προηγούμενο άρθρο Αλληλεγγύη και αγώνας ενάντια στην πλημμύρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση του Δήμου Καρδίτσας για τις αποζημιώσεις