Ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα


  • Με την πολεοδόμηση των χώρων στρατοπέδων «Κιούση» και «Λιουμάκη» του Δήμου Καρδίτσας, και
  • με την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Πίνδος, που θα διεξαχθεί στην Καρδίτσα.

«Η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γιώργου Σουφλιά με την οποία ενέκρινε την πολεοδόμηση χώρων των στρατοπέδων «Κιούση» και «Λιουμάκη» της Καρδίτσας, είναι σημαντική.

Η απόφαση περιλαμβάνει την εντός και εκτός σχεδίου περιοχή που βρίσκεται στο Δήμο Καρδίτσας, την τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου, την επιβολή προκηπίου, τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε πολεοδομική μελέτη που έχει υποβάλλει ο Δήμος Καρδίτσας για την αξιοποίηση των στρατοπέδων.

Τα δύο στρατόπεδα πρόκειται να απομακρυνθούν από την Καρδίτσα και να μετεγκατασταθούν σε έκταση εκτός πόλης. Από το σύνολο της έκτασης που κατείχαν τα δύο στρατόπεδα το 50% προβλέπεται να καλυφθεί από πράσινο και κοινόχρηστους χώρους και το υπόλοιπο 50% να πολεοδομηθεί. Από τα έσοδα που θα προκύψουν θα καλυφθούν τα έξοδα μετεγκατάστασης των στρατοπέδων.

Συγχαίρουμε τον υπουργό κ. Σουφλιά για αυτή την απόφαση, με την οποία παραδίδονται στους συμπολίτες μας επαγγελματικοί, κοινόχρηστοι και χώροι αμιγούς κατοικίας, για την ομαλή και ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης της Καρδίτσας.»

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας, σε επικοινωνία του με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου σήμερα στην Καστοριά, ζήτησε η επόμενη επιτροπή παρακολούθησης του Προγράμματος Πίνδος να γίνει στην Καρδίτσα, στη Λίμνη Πλαστήρα. Όπως ήδη ενημερώθηκε, πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής να διεξαχθεί στην Καρδίτσα.  

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Mουζακίου
Επόμενο άρθρο Το Δημοτικό στάδιο και οι … δραστικές παρεμβάσεις του κ. Βερίλλη