Το Δημοτικό στάδιο και οι … δραστικές παρεμβάσεις του κ. Βερίλλη


Τις τελευταίες μέρες, αρκετοί συμπολίτες μας έβαζαν το ερώτημα τι γίνεται με το δημοτικό γήπεδο και πως φτάσαμε στο σημείο αυτό. Προσπαθώντας να μην κάνουμε φτηνή αντιπολίτευση στα πεζοδρόμια, απαντούσαμε ότι θα τοποθετηθούμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θεωρούσαμε απολύτως φυσιολογικό και αναγκαίο να έρθει το θέμα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων. Το θέμα δυστυχώς δεν ήρθε. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάναμε σχετική ερώτηση και πήραμε κατηγορηματική απάντηση ότι το γήπεδο δεν θα κλείσει. Το γήπεδο όμως έκλεισε. Και αντί άλλων, στις προχθεσινές εφημερίδες διαβάσαμε σε συνέντευξη τύπου του κ. Βερίλλη, ότι συγκαλεί για την Παρασκευή “ευρεία σύσκεψη όλων των πολιτικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και αθλητικών φορέων του νομού” προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειές του (!!) γύρω από το πρόβλημα που ανέκυψε με το δημοτικό στάδιο, ενώ μόλις σήμερα πήραμε και ατομική (!) πρόσκληση για συμμετοχή μας, χωρίς εισήγηση και χωρίς αναφορά σε άλλα θέματα, που περιλαμβάνονται στην συνέντευξη (χρηματοδότηση κλειστού Γυμναστηρίου κλπ).

Δεν μας εκπλήσσει πλέον ο κ. Βερίλλης. Είναι η δεύτερη φορά που αγνοεί το Δημοτικό Συμβούλιο (η πρώτη ήταν όταν αποφάσισε… από μόνος του να ζητήσει να γίνουν κάποια αγωνίσματα των Μεσογειακών Αγώνων στην Καρδίτσα, υποβάλλοντας σχετικό φάκελο), αρνούμενος να φέρει το θέμα για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης. Η σκοπιμότητα είναι βέβαια φανερή. Προτιμά τον μονόλογο αντί του διαλόγου, προτιμά την ανακοίνωση τετελεσμένων αντί την λήψη δεσμευτικών αποφάσεων μετά από συζήτηση και συλλογικό προβληματισμό, προτιμά την εκφώνηση “δεκάρικου” λόγου, αντί συγκροτημένου και τεκμηριωμένου αντιλόγου.

Ο λόγος προφανής. Η αδυναμία επιχειρημάτων, οι λανθασμένοι χειρισμοί, η αδιανόητη και επιζήμια για την πόλη συνέχιση της κόντρας με τον Περιφερειάρχη. Όλα αυτά βέβαια γίνονται ανέξοδα, αφού τις συνέπειες πληρώνει κατά κύριο λόγο η Αναγέννηση και δευτερευόντως οι φίλαθλοι και αρκετοί επαγγελματίες της πόλης.

Θα παραστούμε στην σύσκεψη, θα αναπτύξουμε τις απόψεις μας, πλην όμως επί της ουσίας … μηδέν. Θα ακούσουμε κορώνες, πολεμικά σαλπίσματα, κουβέντες για πανκαρδιτσιώτικη αντίδραση, άντε και σύσταση κάποιας επιτροπής, αλλά έως εδώ. Δεσμευτικές ενέργειες, νομοθετημένες αποφάσεις, πρακτικά κ.λπ δεν θα υπάρχουν, άρα … απλώς θα κάνουμε το καθήκον μας. Ο κ. Βερίλλης ας αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

                                                                                       Χρήστος Τέγος

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα
Επόμενο άρθρο Επανεξέταση σχεδιαζόμενης αλλαγής στα δρομολόγια ΟΣΕ