Αναντικατάστατος ο ρόλος του «ριζοσπάστη»


 Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:  «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, καθημερινός οργανωτής – καθοδηγητής της ταξικής πάλης», με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα της ΤΕΔΚ από τη Ν.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε και βίντεο – αφιέρωμα στον «Ριζοσπάστη.

Μετά την ομιλία και την προβολή του βίντεο ακολούθησε συζήτηση για την ενημέρωση στις σημερινές συνθήκες και τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο Ριζοσπάστης, όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ αλλά και συλλογικός εκφραστής ουσιαστικά μιας ολόκληρης τάξης, της εργατικής και του συνόλου των εργαζομένων. Η αστική τάξη έχει τα δικά της μέσα ενημέρωσης, ιδιοκτησίες εφοπλιστών, μεγαλοκατασκευαστών και μέσα απ’ αυτά επιβάλλει την κυρίαρχη άποψη δηλαδή την δική της. Την παρουσιάζει σαν αντικειμενική και πλουραλιστική στην πραγματικότητα όμως είναι μονόπλευρη και απόλυτα ταξική, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τα δικά της  συμφέροντα. Σ’ αυτό το περιβάλλον και με μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στην εργατική τάξη, τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες και κάθε εργαζόμενο, ο ρόλος του Ριζοσπάστη πραγματικά αποδεικνύεται αναντικατάστατος αφού πληροφορεί αντικειμενικά για όλα τα προβλήματα του λαού μας. Ταυτόχρονα δείχνει τις αιτίες και τους ενόχους.

Δείχνει όμως και τον δρόμο της διεξόδου, τον δρόμο που λέει ότι δεν χρωστάμε τίποτα, το χρέος είναι της πλουτοκρατίας, και θα βγούμε απ’ αυτή την κρίση με την δική μας εξουσία ,

την λαϊκή εξουσία.

Προηγούμενο άρθρο Αναπτυξιακή πορεία με «επιΝΟΗΣΗ»- για τον Δ. Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Η μουσική… βινυλίου είχε την τιμητική της στο Παυσίλυπο