Ανατέθηκε το έργο Ι.Μ. Ρεντίνας – όρια Νομού


Εγκρίθηκε επίσης η δημοπράτηση δύο νέων έργων προϋπ. 500.000,00€ και δύο νέων μελετών προυπ. 380.000,00€.

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου αποφάσισε:

  • την έγκριση της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Έγκριση και κατακύρωση της δημοπρασίας του έργου «Κατασκευή οδού Ιερά Μονή Ρεντίνας-όρια Νομού», προϋπολογισμού 700.000,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση «Δομική Τρικάλων Ε.Ε» με μέση έκπτωση δημοπρασίας τριάντα εννέα και σαράντα έξι τοις εκατό (39,46%) και συνολική προσφερόμενη δαπάνη 423.746,22€ με ΦΠΑ, που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ. Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή οδικού από την Ιερά Μονή Ρεντίνας μέχρι τα όρια με το νομό Φθιώτιδας μήκους περίπου 2.000 μ. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε δεκαοκτώ (18) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

  • την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση παλαιών και κατασκευή νέων τεχνικών έργων στο οδικό δίκτυο Ανατολικής και Δυτικής Αργιθέας» προϋπολογισμού 200.000,00€ με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΚΑΠ 2008. Το αντικείμενο του έργου αφορά την αποκατάσταση των φθορών όλων των παλαιών τεχνικών (τοίχοι αντιστήριξης – σωληνωτά – επενδεδυμένη τάφρος κλπ) και την κατασκευή νέων τεχνικών έργων σε θέσεις που θα υποδείξει η Υπηρεσία στο οδικό δίκτυο Ανατολικής και Δυτικής Αργιθέας.

  • την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Σήμανση και τοποθέτηση στηθαίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Νομού Καρδίτσας» προϋπολογισμού 300.000,00€ με ΦΠΑ.

Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν στο οδικό επαρχιακό δίκτυο του Ν. Καρδίτσας και αναφέρονται στην κατακόρυφη σήμανση ,στην τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και σιδηρών κιγκλιδωμάτων Γεφυρών.

  • την κατάρτιση-έγκριση των όρων διακήρυξης της μελέτης «Μελέτη βελτίωσης οδού Aργυρίου-Γέφυρα Καταφυλλίου (σύνδεση με ν. Αιτωλοακαρνανίας)»

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση συνολικής οριστικής μελέτης για την κατασκευή – βελτίωση της διανομαρχιακής οδού Βραγκιανά-Γέφυρα Αυλακίου (Καταφυλλίου) και ειδικότερα στο τμήμα που ξεκινά τη διασταύρωση προς Αργύρι μέχρι τη Γέφυρα Αυλακίου (Καταφυλλίου). Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης οδικής σύνδεσης με τους όμορους Νομούς Άρτας, Ευρυτανίας & Αιτωλοακαρνανίας ενώ αποτελεί την κύρια ασφαλτοστρωμένη σύνδεση των οικισμών Καταφυλλίου και Αργυρίου με την έδρα του Δήμου (Βραγκιανά) και την πρωτεύουσα του Νομού. Η υφιστάμενη οδός είναι χωματόδρομος χωρίς υποδομή, με ομαλές κλίσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα πρανή. Η μελέτη βελτίωσης της οδού, με την εφαρμογή σύγχρονων, ασφαλών γεωμετρικών χαρακτηριστικών κρίνεται αναγκαία.

Η μελέτη χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» και ο προϋπολογισμός της οριστικής μελέτης ανέρχεται σε 202.637,95€ με ΦΠΑ. Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης της μελέτης ορίζεται σε έξι (6) μήνες,

  • την κατάρτιση-έγκριση των όρων διακήρυξης της μελέτης «Μελέτη oδού Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια Ν. Ευρυτανίας»

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση συνολικής οριστικής μελέτης για την κατασκευή – βελτίωση της διανομαρχιακής οδού Βραγκιανά – διασταύρωση προς Ρόγκια – Όρια με Ν. Ευρυτανίας. Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης οδικής σύνδεσης με τους όμορους Νομούς Άρτας, Ευρυτανίας & Αιτωλοακαρνανίας ενώ αποτελεί την κύρια ασφαλτοστρωμένη σύνδεση του οικισμού Ρόγκια με την έδρα του Δήμου (Βραγκιανά) και την πρωτεύουσα του Νομού. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» και ο προϋπολογισμός της οριστικής μελέτης ανέρχεται σε 176.756,90€ με ΦΠΑ. Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης της μελέτης ορίζεται σε έξι (6) μήνες,

Προηγούμενο άρθρο Προετοιμασίες για το 1ο Φεστιβάλ Παλέρμου
Επόμενο άρθρο Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας