Αναφορά Μ. Θεοχάρη για τα αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας προς τον ΟΠΑΔ


 Αναφορά κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας προς τον ΟΠΑΔ για επίλυση θεμάτων που αφορούν σε καθυστερήσεις πληρωμής και ενημέρωσής τους.

Τα μέλη του Ι. Σ. Καρδίτσας, διαμαρτυρόμενα για την μεγάλη καθυστέρηση αλλά και την έλλειψη πληροφόρησης εκ μέρους του ΟΠΑΔ, ζητούν επίσημη ενημέρωση από τον την διοίκηση του οργανισμού σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία θα προβεί στην τελική εκκαθάριση των δαπανών προς τα συμβεβλημένα με τον ΟΠΑΔ μέλη του Συλλόγου, στα οποία έχει γίνει απλώς προσωρινή διεκπεραίωση με πληρωμή του 90% του αιτηθέντος ποσού.

Επισημαίνουν, ακόμη, ότι λόγω της δυσλειτουργίας του συστήματος e-diagnosis κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, πολλοί γιατροί ξεπέρασαν το επιτρεπόμενο όριο του 10% για χειρόγραφα παραπεμπτικά και συνταγές. Η Ομάδα Υποστήριξης του συστήματος, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, δεσμεύτηκε σε μήνυμά της προς τους ιατρούς ότι θα υπάρξει σχετική ρύθμιση από πλευράς ΟΠΑΔ. Παρ’ όλα αυτά όμως, ο ΟΠΑΔ δεν αναγνωρίζει ως έγκυρα τα χειρόγραφα παραστατικά που υπερβαίνουν το 10%, με αποτέλεσμα την οικονομική βλάβη των συμβεβλημένων ιατρών, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, και γι’ αυτό ο Σύλλογος ζητά ενημέρωση για το εάν, πότε και με ποιο τρόπο θα επιλυθεί το θέμα από τον ΟΠΑΔ.

Τέλος, κατόπιν σειράς παραπόνων και καταγγελιών από μέλη του Συλλόγου για μεροληπτική συμπεριφορά ως προς την προτεραιότητα εξόφλησης από την ΥΠΑΔ Καρδίτσας, ο Σύλλογος ζητά αναλυτική κατάσταση  που να παρουσιάζει τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης των δικαιολογητικών, την ημερομηνία πληρωμής και τον κατάλογο των συμβεβλημένων ιατρών του Νομού που πληρώθηκαν τα έτη 2010 και 2011 και με ποια σειρά.

Προηγούμενο άρθρο «Η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Παλαμά πλήττει την ανάπτυξη της Περιφέρειας»
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών