«Η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Παλαμά πλήττει την ανάπτυξη της Περιφέρειας»


 «Η Δημοτική Αρχή, όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι του Δήμου Παλαμά έχουν θορυβηθεί τον τελευταίο καιρό από δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών περιλαμβάνεται και η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Παλαμά.

Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, τους παραγωγικούς φορείς και σε όλη εν γένει την τοπική κοινωνία δεδομένου ότι: α) 20.000 κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. Παλαμά, β) η Δ.Ο.Υ. Παλαμά παραλαμβάνει ετησίων 6.500 φορολογικές δηλώσεις, το δε Τμήμα Κεφαλαίου παραλαμβάνει 150 δηλώσεις Φόρου Κληρονομίας, 600 περίπου δηλώσεις Δωρεών και Γονικών Παροχών, 200 δηλώσεις ΦΜΑ, μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, δωρεές και συμφωνητικά αγροτών και γ) στο Δήμο Παλαμά υπάρχουν 1.200 επιχειρήσεις που αποδίδουν στη Δ.Ο.Υ. Παλαμά μεγάλα ποσά ΦΠΑ.

          Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η ενδεχόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Παλαμά θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αφού εκατοντάδες πολίτες του Δήμου θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην Καρδίτσα για να εξυπηρετηθούν, πράγμα που συνεπάγεται και οικονομική επιβάρυνση και απώλεια εργατοωρών. Σε κάθε δε περίπτωση, δεν θα οδηγηθούμε σε περιστολή δαπανών, αλλά αντίθετα σε μεγέθυνση των δημοσιονομικών βαρών και των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου, πράγμα που πλήττει καίρια την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός

1.Περιλαμβάνεται πράγματι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Παλαμά;

2.Εάν ναι με ποιά κριτήρια ελήφθη η απόφαση αυτή;

3.Προτίθεται το Υπουργείο να επαναξιολογήσει την απόφασή του αυτή λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω στοιχεία και μετά από ακρόαση των αρμόδιων τοπικών φορέων;»

                                                                                                                           

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Μουζακίου ενημέρωσε τους Αγρότες του Παλαιοχωρίου
Επόμενο άρθρο Αναφορά Μ. Θεοχάρη για τα αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας προς τον ΟΠΑΔ