Αναφορά του ΚΚΕ για το ψήφισμα-υπόμνημα φορέων Ν. Καρδίτσας


 

 

Το ΚΚΕ  κατέθεσε αναφορά των βουλευτών του Γιώργου Λαμπρούλη, Σάκη Βαρδαλή και Ελένης Γερασιμίδου στο προεδρείο της Βουλής για τον αρμόδιο υπουργό υγείας  θέτοντας υπόψη   το ψήφισμα – υπόμνημα των φορέων Νομού Καρδίτσας για τις υπηρεσίες Υγείας της περιοχής. και τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν αναδείξει  και πρόβαλαν μετά το πρόσφατο συλλαλητήριο.

Οι ΤΕ πόλης και υπαίθρου Καρδίτσας του ΚΚΕ στηρίζουν τις διεκδικήσεις των φορέων της Καρδίτσας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που καταγράφονται στον τομέα υγείας στην περιοχή μας. Αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου και των υπόλοιπων δομών Υγείας στο νομό, αλλά και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ακολουθεί την ίδια πολιτική, υλοποιώντας τους μειωμένους προϋπολογισμούς και προετοιμάζοντας νέες περικοπές . Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν ανατρέπεται με εξαγγελίες και υποσχέσεις..

Το ΚΚΕ καλεί και τους άλλους φορείς , τα δημοτικά και περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, να υιοθετήσουν τα αιτήματα και το πολιτικό σκεπτικό και να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις στα επείγοντα προβλήματα, παλεύοντας για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε

  1. Κρατική χρηματοδότηση της ΠΦΥ και όλου του Συστήματος Υγείας. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
  2. Κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία – φάρμακα, για να είναι η παροχή πραγματικά δωρεάν.

3.Πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη, μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση στο νοσοκομείο, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας του νομού Καρδίτσας

4.Καμία συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίας του ΠΕΔΥ, νοσοκομειακής μονάδας ή κλινικής στο νομό μας.

5.Λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών νοσηλείας στο σπίτι.

  1. Καμία κατάργηση στις εξετάσεις. Δωρεάν όλες οι προληπτικές εξετάσεις και οι εξετάσεις /βεβαιώσεις των μαθητών για σχολική χρήση
  2. Ένταξη όλων των νέων εμβολίων στο Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.
  3. Πλήρεις και δωρεάν οδοντιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας .

9.Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, στους χώρους αθλητισμού κλπ. από γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφάλειας που θα ανήκουν σε κρατικό σώμα και όχι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

  1. Δωρεάν όλος ο προγεννητικός έλεγχος για όλες τις έγκυες και όλη η διαδικασία (εξετάσεις, φάρμακα, επεμβάσεις) της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

11.Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες, και των επιδομάτων σε ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι προκλητικές και δεν γίνονται αποδεκτές
Επόμενο άρθρο Ασημίνα Σκόνδρα : Με ποιο δικαίωμα μιλούν για Κούγκι;