Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι προκλητικές και δεν γίνονται αποδεκτές


Μετά και την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή είναι σαφές ότι για την Ελλάδα η πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή. Κανένα κόμμα στη Βουλή δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό το κείμενο στο σύνολό του.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως από την προηγούμενη Δευτέρα στους θεσμούς ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση τόσο ως προς τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει, όσο και για το κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, του οποίου η επίλυση αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη συμφωνία.

Η ελληνική πλευρά δεν συνηθίζει να θέτει χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση.  Όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Aλέξης Τσίπρας στη Βουλή όριο της κυβέρνησης αποτελεί μόνο η επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης, ικανής να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει προοπτική στην οικονομία αλλά και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό.

Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι προκλητικές και δεν γίνονται αποδεκτές. Η επιμονή τους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά θα πέσει στο κενό. Προσκρούει στην κοινή λογική, αλλά και στην εντολή του ελληνικού λαού για υπέρβαση της λιτότητας και επαναφορά της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας.

Σύμμαχός μας είναι ο ελληνικός λαός, σε αυτόν απολογούμαστε και από αυτόν αντλούμε δύναμη και έμπνευση για τις μάχες που έρχονται. Όσο ο ελληνικός λαός θα στηρίζει με αποφασιστικότητα αλλά και με ψυχραιμία την εθνική διαπραγματευτική προσπάθεια, η κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται με σθένος και υπευθυνότητα και οι δίκαιοι στόχοι της  θα γίνονται ολοένα και πιο εφικτοί. Γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι του λαού και όχι της τρόικας και του ΔΝΤ.

 

Γραφείο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Θρησκευτικές Εκδηλώσεις επί τη Εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά
Επόμενο άρθρο Αναφορά του ΚΚΕ για το ψήφισμα-υπόμνημα φορέων Ν. Καρδίτσας