Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι


Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε μέχρι να ανοίξει τις πύλες του η ετήσια εμποροπανήγυρη Καρδίτσας. Οι δημοπρασίες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και οι εργασίες για το στήσιμο του παζαριού προχωρούν κανονικά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, χιλιάδες κόσμου από όλο το Νομό Καρδίτσας αναμένεται να επισκεφθεί το παζάρι και να κάνει συμφέρουσες αγορές, ενώ και φέτος το λούνα παρκ περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του. Η εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου.

Αναχρονιστικός ο θεσμός του παζαριού

Αντιδράσεις βεβαίως υπάρχουν από τους εμπόρους του στεγασμένου εμπορίου της Καρδίτσας ως προς το θεσμό της εμποροπανήγυρης, όπως είχε εκφράσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα μας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Βασίλης Ζησόπουλος. Ο κ. Ζησόπουλος είχε τονίσει ότι το παζάρι είναι ένας αναχρονιστικός και απαρχαιωμένος θεσμός προτείνοντας ταυτόχρονα την αντικατάστασή του με κάτι πιο σύγχρονο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με άλλους εμπόρους της Καρδίτσας, «το παζάρι διενεργείται κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και μας γυρίζει πίσω στον τρόπο συναλλαγών του περασμένου αιώνα.
Ένα θεσμό που δεν συμβαδίζει σε καμιά περίπτωση με το σύγχρονο εμπορικό – οικονομικό και διοικητικό κέντρο που οραματίζεται να γίνει η περιοχή μας».

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνεται η σύνδεση Γιαννουσέικα – Νεράιδα
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για το φιλοζωικό κίνημα