Ολοκληρώνεται η σύνδεση Γιαννουσέικα – Νεράιδα


Ένα ακόμα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Πίνδος επισκέφθηκε ο Νομάρχης κ Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Νίκου και την Δ/ντρια τεχνικών υπηρεσιών κ. Μήτσιου.

Είναι το έργο με τίτλο «Κατασκευή οδού Γιαννουσέικα-Νεράιδα» προυπ. 500.000,00€ που αφορά την βελτίωση της οδού που ξεκινάει από την είσοδο του οικισμού Γιαννουσέικα (από την πλευρά του αυχένα Ιτάμου) και τερματίζεται στη γέφυρα Μπέλλευ στον ποταμό του Σαρανταπορίτη συνολικού μήκους 3,4 χλμ περίπου. Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων, εργασίες οδοστρωσίας, & ασφαλτικών. Στη παρούσα φάση ολοκληρώθηκε το τμήμα από επαρχιακή οδό προς οικισμό Γιαννουσέικα μήκους 1.700 μέτρων ώστε να συνδεθεί με το υπάρχον ασφαλτοστρωμένο τμήμα. Ακολούθως θα συνεχιστούν οι εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα της εργολαβίας μήκους 1.700 μέτρων από Γιαννουσέικα προς Νεράιδα. Για την ολοκλήρωση της σύνδεσης απομένουν άλλα 7 χλμ. περίπου για τα οποία διεκδικούνται πρόσθετες πιστώσεις από το πρόγραμμα Πίνδος.

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Πίνδος για το νομό μας εγκρίθηκε στις αρχές Ιουνίου 2007. Πολύ σύντομα με την αριθμ. 10/77/17-07-2007 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκαν η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης ενώ με την αριθμ. 12/92/10-08-2007 απόφαση εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του έργου. Δημοπρατήθηκε στις 21-9-2007 και με την αριθμ. 16/132/16-11-2007 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και ανάδοχος αναδείχθηκε ο Αθαν. Τσίνας με έκπτωση 31,97%. Στις 30-11-2007 υπογράφθηκε η σύμβαση στο ύψος των 340.136,82€ με ημερομηνία περαίωσης στις 30-5-2009.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης κ. Αλεξάκος αφού τόνισε ότι το έργο θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβασή στη περιοχή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, υπογράμμισε ότι η οδός αυτή είναι σημαντική γιατί με την ολοκλήρωση της θα συνδέσει την Λίμνη Πλαστήρα μέσω Νεράιδας με Φουρνά και Καρπενήσι Ευρυτανίας, δίνοντας νέες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης στην Λίμνη και στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Ιτάμου.

Τέλος ευχαρίστησε τους επιβλέποντες μηχανικούς Απ. Πολύζο και Ελ. Σιατήρα για τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονταν ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατασκευή του έργου.

Προηγούμενο άρθρο Η παρουσία του Νομού στην πανελλήνια έκθεση για το κρέας
Επόμενο άρθρο Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι