Ειδήσεις

Ανοιχτή επιστολή του Ηλία Χατζή προς τους κατοίκους της Καρδιτσομάγουλας


Σε ένα μήνα από τώρα θα γίνει η εμποροπανήγυρη( παζάρι) και εσείς αγαπητοί συγχωριανοί, καλείστε να εισπράξετε ακαθαρσίες, ηχορύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση και ιδιαίτερα εσείς πουκατοικείται  πλησίον του χώρου έχετε να αντιμετωπίσετε, την εισβολή στα σπίτια σας, των διαφόρων εγκληματικών στοιχείων που κυκλοφορούν άφθονα όλες αυτές τις ημέρες του παζαριού.

Αγαπητοί συγχωριανοί και συγκάτοικοι της Καρδι/λας, προς ενημέρωση σας σας γνωρίζω ότι τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του δήμου και του δημοτικού μας διαμερίσματος από την παρούσα δημοτική αρχή( μαζί και η φετινή χρονιά), ο δήμος Καρδίτσας από τον χώρο της Καρδιτσομαγούλας, θα έχει εισπράξει 1.000.000 ευρώ χωρίς να έχει διαθέσει από αυτά τα χρήματα το ελάχιστο για το χωριό μας. Το μόνο που έχει καταφέρει η παρούσα δημοτική αρχή, είναι η απαξίωση των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος, αφού πλέον δεν ερωτάται το τοπικό συμβούλιο για να εκφράσει την άποψη του , κάτι που καμιά άλλη δημοτική αρχή δεν τόλμησε να κάνει. Φυσικά όλα αυτά έγιναν με την ανοχή του τοπικού συμβουλίου. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, το τοπικό συμβούλιο αντιδρά και σε οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται προς διεκδίκηση κάποιων εσόδων από τα ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ του δήμου που προέρχονται από τον χώρο της Καρδιτσομαγούλας και ο κος Δήμαρχος τα διοχετεύει όπου θέλει.

Πριν από 10 ημέρες περίπου με πρωτοβουλία μου κάλεσα σε μια άτυπη σύσκεψη στο κοινοτικό κατάστημα τους τρεις συλλόγους του χωριού για μια πρώτη συζήτηση σχετικά με το θέμα της εμποροπανήγυρις για να εξετάσουμε πιθανές λύσεις διεκδίκησης προς όφελος του δημοτικού μας διαμερίσματος και των κατοίκων του. Όπως ήταν φυσικό, ο πρόεδρος του χωριού δεν θα μπορούσε να λείψει  από αυτή την άτυπη σύσκεψη. Πριν ακόμη η συζήτηση μπέι στην ουσία, ο πρόεδρος διαβλέποντας ότι πιθανόν θα τίθετο θέμα για να βλαφθούν τα συμφέροντα του δημάρχου, με τρόπο αήθη (σχεδόν βίαιο), μερίμνησε να διαλυθεί η σύσκεψη, προσβάλλοντας με την συμπεριφορά του τις γυναίκες που παρευρίσκοντο. Τα συμφέροντα του φίλου του, ομοϊδεάτη του και <<προστάτη >> του διέβλεψε ότι θίγονταν και προτίμησε αυτόν και όχι την κοινότητα και του κατοίκους που του έκαναν την τιμή να τους εκπροσωπεί. Δεν θα σταθώ στην αισχρή επίθεση προς το πρόσωπό μου,κάτι τέτοιο δεν αξίζει ούτε να το συζητάς, ούτε θα αναφερθώ στις εκφράσεις του. Θα σταθώ, όμως,  στην έκφραση που μου απηύθυνε ότι είμαι ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ γιατί κάνω φτηνή αντιπολίτευση στον κο Αλεξάκο. Ναι κε Αντωνόπουλε, πρόεδρε της Καρδιτσομαγούλας είμαι Λαικιστης, όταν πρόκειται να διεκδικήσω  κάτι , έστω και το ελάχιστο , για το καλό του χωριού μας και των κατοίκωντης.Μετά ακριβώς από αυτό το βίαιο επεισόδιο, που έγινε η αιτία να αποχωρήσει από την σύσκεψη ο Σύλλογος Γυναικών, αηδιασμένος, ο κος δήμαρχος στο Δ.Σ της 13-9-2018 μερίμνησε να <<αδειάσει>> τον υπερασπιστή του πρόεδρο της Καρδιτσομαγούλας κο Αντωνόπουλο Αλέξανδρο. Σε ερώτηση μου που πήγαν το 1.000.000 ευρώ του παζαριού, απάντησε ότι δόθηκαν προς τις κοινότητες του δήμου . Στην αντίδραση μου, όλες οι κοινότητες παίρνουν εκτός από την Καρδιτσομαγούλα,  που στο χώρο της γίνεται το παζάρι, μετά από κάτι αοριστολογίες μου απάντησε ότι και το δημοτικό διαμέρισμα Καρδιτσομαγούλας παιρνει. Ιδου λοιπόν κε πρόεδρε, απέδειξε που πήγαν αυτά που έδωσε ο κος Δήμαρχος. Απέδειξε ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα? Απέδειξε τι έργα έγιναν στην Καρδιτσομαγούλα. Μην μας πεις για το κομμάτι των 200 μέτρων στην οδό ΤΣΙΦΛΙΚΙΟΥ γιατί αυτό έγινε από τα υπολείμματα των άλλωνέργων.  Θ α μας πεις για τη μεταφορά της ΔΕΥΑΚ? Θα μας πεις για τα μηχανήματα που σχεδόν δεν φεύγουν από το χωριό μας!!!!!!!! Θα μας πεις για το Γυμνάσιο που ήταν ένα στολίδι και κατάντησε χαβούζα της Καρδίτσας? Δεν θέλω να απαριθμήσω άλλα, αυτά όταν έρθει η ώρα.

Κε πρόεδρε πάντα θα διεκδικώ όταν πρόκειται για το καλό του χωριού μας και της τοπικής κοινωνίας.

Προηγούμενο άρθρο Δ. Αργιθέας: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ
Επόμενο άρθρο Αστικές δράσεις προώθησης της φυσικής δραστηριότητας