Ειδήσεις

Αστικές δράσεις προώθησης της φυσικής δραστηριότητας


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή προπονητικής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλειο Γεροδήμο διοργανώνει την Τετάρτη 19/9 και ώρα 19.00 στο Παυσίλυπο ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Θέμα της ομιλίας του κ. Γεροδήμου, είναι “Αστικές δράσεις προώθησης της φυσικής δραστηριότητας, με στόχο την Υγεία” και η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες, αλλά και φορείς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τετάρτης 19/9

Αναλυτικότερα, οι εκδηλώσεις και δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με άλλους φορείς συνεχίζονται την Τετάρτη 19/9 με το παρακάτω πρόγραμμα:

09.00 Επιμορφωτικό πρόγραμμα από τον ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» με θέμα την οδική ασφάλεια, για τα παιδιά της Β Λυκείου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας και το χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας.

09.00-13.00 Επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ασφαλώς ποδηλατώ» από τον ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» για τα παιδιά της 6ης Δημοτικού σε σχολεία της πόλης.

09.00 Επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου και μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής από τον αρμόδιο υπάλληλο του Τμήματος Παιδείας – Πολιτισμού του Δήμου.

10.30-12.30 Θεραπευτική Ιππασία για τα παιδιά του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες στο Ιππικό Κέντρο «ΦΙΛΟΝΕΙΚΟΣ», υπό την επίβλεψη της Θωμαής Κούκου, φυσικοθεραπεύτριας παιδιών, Bobath, SI.

10.00-11.00 Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές Γυμνασίων της πόλης, από το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

 

Απόγευμα

18.00-20.00  Έλεγχος τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) και έκδοση συμπερασμάτων, από τα παιδιά του ΚΔΑΠ EXELIXIS kids.

19.00  Ομιλία του κου Βασίλειου Γεροδήμου καθηγητή προπονητικής  του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο “Αστικές δράσεις προώθησης της φυσικής δραστηριότητας, με στόχο την Υγεία” στο Άλσος Παυσιλύπου.

– Αυτοκίνητο vs ποδήλατο, παρουσίαση αποτελεσμάτων χρονομέτρησης και συμπερασμάτων, της διάνυσης της απόστασης, από το ύψος της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας, έως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας και τον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ.

17.00-20.00 Απογευματινό θεωρητικό και βιωματικό επιμορφωτικό πρόγραμμα από το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» με θέμα την οδική ασφάλεια, για τα παιδιά της Β Λυκείου των Εσπερινών Λυκείων & Σχολών και κάθε ενδιαφερόμενο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας και το χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας.

18.00-20.00  “Κινητικότητα……Ίδια για Όλους;;;;;”, “Βόλτα στην πόλη των παιδιών 9 έως 12 ετών του ΚΔΑΠ “Το Παιδικό Στέκι”, παρατήρηση και  καταγραφή των σημείων πρόσβασης ΑΜΕΑ στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Πόλης μας και έκδοση συμπερασμάτων”.

Οι εκδηλώσεις της Δευτέρας

Στα πλαίσια της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ο Δήμος Καρδίτσας επέλεξε τη Δευτέρα 17/9 να ασχοληθεί με αγάπη και ευαισθησία για τα παιδιά,στο σοβαρό θέμα του παιχνιδιού, που ανταποκρίνεται στη ζωτική ανάγκη τους για μίμηση δράση και φαντασία.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος συναντήθηκαν με τα μέλη του ΚΑΠΗ Καρδίτσας με σκοπό να δείξουν στα παιδιά της πόλης μας και του ΚΔΑΠ Γιολδάση παλιά παραδοσιακά παιχνίδια.

Έτσι παιδιά και μέλη του ΚΑΠΗ Καρδίτσας ταξίδεψαν στο μαγικό χώρο των παραδοσιακών παιχνιδιών, γνώρισαν τα παιχνίδια στον καιρό του παππού και της γιαγιάς,και έμαθαν τους κανόνες με σκοπό να τα εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό πρόγραμμα από τον ΙΟΑΣ -Πάνος Μυλωνάς με θέμα την οδική ασφάλεια για παιδιά της Β Λυκείου,ενημέρωση για ασφαλή ποδηλατική μετακίνηση από μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας και αρμόδιους υπαλλήλους του Τμ .Παιδείας-Πολιτισμού του Δήμου και μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές της πόλης από το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

Το απόγευμα στο άλσος Παυσιλύπου με τη βοήθεια της καθηγήτριας χορού Ξένιας Παπαθανασίου πραγματοποιήθηκε παιχνίδι και άσκηση με τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας – Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας.

Η ημέρα έκλεισε στην πλατεία Γιολδάση – Λάππα με βραδιά γεμάτη παραδοσιακούς χορούς από τους χορευτικούς ομίλους της πόλης μας ”Εν Χορώ”, ”Θεσσαλικό Χοροστάσι”, ” ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ”, ”Μαίρη Ιωαννίδου”, ”ΧΟΡΙΑΜΒΟ”

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτή επιστολή του Ηλία Χατζή προς τους κατοίκους της Καρδιτσομάγουλας
Επόμενο άρθρο Νίκος Καραγιάννης: Όνειρα γλυκά κ. Γαβρόγλου