Ανοιχτή επιστολή του Νομάρχη Φ. Αλεξάκου


  Φίλες και φίλοι

Πριν από τέσσερα χρόνια τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας εμένα και την αυτοδιοικητική μου ομάδα και μας δώσατε την εντολή να σας  εκπροσωπήσουμε στη διοίκηση του Νομού.

Πιστεύουμε, ότι τιμήσαμε την εμπιστοσύνη σας βασιζόμενοι στις αρχές της ισονομίας, της συνεργασίας και της συμμετοχικότητας.

Έτσι στην ενάσκηση των καθηκόντων μας:

 Διατηρήσαμε την πόρτα της Νομαρχίας μονίμως ανοιχτή για όλους τους πολίτες χωρίς να ξεχωρίσουμε ποτέ κανέναν.

Συνεργαστήκαμε γόνιμα με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, όλων των φορέων του Νομού και των βουλευτών όλων των κομμάτων.

Επισκεφτήκαμε πολλές φορές τα χωριά και  συνδιαμορφώσαμε μαζί σας τις προτεραιότητες της Νομαρχίας για θέματα που σας αφορούν.

Αποφύγαμε τις άγονες αντιπαραθέσεις και με εργατικότητα, μεθοδικότητα, τεκμηρίωση και συνεργασία προχωρήσαμε για το καλό του τόπου μας. Έτσι αξιοποιήσαμε όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και διπλασιάσαμε τα έργα στη Νομαρχία (από 45 εκ. €, σε 86 εκ. €.)

Προσπαθήσαμε να είμαστε πάντα στο πλευρό των αγροτών, των επαγγελματιών, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Φίλες και φίλοι

Στη διάρκεια της νομαρχιακής μας θητείας δεν αλλάξαμε τρόπο ζωής, δε γίναμε απόμακροι, συνεχίσαμε να ζούμε απλά. Το σύνηθες μέσο μετακίνησής μου, το ποδήλατο, που είναι ένα από τα στοιχεία της ταυτότητας της πόλης μας, μου δίνει μια ακόμη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον κόσμο.

Πιστεύοντας βαθιά ότι η Αυτοδιοίκηση αφορά όλους, απλώσαμε το χέρι σε κάθε πολίτη, στοχεύοντας από τη μια μεριά να αυξήσουμε την κοινωνική συμμετοχή και από την άλλη να σταθούμε αρωγοί στα καθημερινά του προβλήματα. Το θετικό για μας πρόσφατο μήνυμα που στείλατε με την ψήφο σας, μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε, ότι μας αισθάνεστε ως δικούς σας ανθρώπους.

Με τις ίδιες αρχές και αξίες θέλουμε να πορευτούμε και στο μέλλον, στο νέο πιο σύνθετο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.

Κλείνω την επιστολή μου με μια παράκληση. Όσοι από σας πιστεύετε ότι πορεύτηκα αυτά τα χρόνια χωρίς διαχωριστικές γραμμές, να επιδοκιμάσετε  αυτή τη στάση με τη θετική σας ψήφο, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι στην Αυτοδιοίκηση μπορούμε να αξιολογούμε πρόσωπα και όχι κόμματα.  

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήριο του Δημήτρη Σακελλαρίου
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή στο Δήμο Καρδίτσας αναμετρόνται δύο διαφορετικές λογικές