Αντάμωσαν οι όπου γης Θεσσαλοί


  Στην κοινότητα Μαυρομματίου του Δήμου Μουζακίου, γενέτειρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «Ασκληπιός», με τίτλο: «Παγκόσμια Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών». Η εκδήλωση θα διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό δήμο της Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, με κύριο στόχο τη συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα και το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, με απώτερο σκοπό τη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας. Οι εργασίες του συνεδρίου, μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες, ολοκληρώθηκαν με την απονομή αναμνηστικών πλακετών και τιμητικών διακρίσεων και την έκδοση ψηφίσματος για τη μεταφορά των οστών του Γεωργίου Καραϊσκάκη στη γενέτειρά του, το Μαυρομμάτι Καρδίτσας. Οι Εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν είχαν τα παρακάτω θέματα :

1ο   <<Γ. Καραϊσκάκης .Σχέση με τους Φιλέλληνες και τους Έλληνες της διασποράς >> Ευανθία Στηβανάκη Φιλόλογος Επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών .

2ο  <<Η ταυτότητα του Θεσσαλού μετανάστη. Ιστορικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά >> Μιχαήλ Ζουμπουλάκης  Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οικονομικού προγραμματισμού ,φοιτητικής μέριμνας ,δημοσίων και διεθνών σχέσεων.

3ο  << Θεσσαλοί γιατροί-γιατροί της διασποράς>> Δημήτριος Α. Λάππας . Επίκουρος καθηγητής ανατομικής πανεπιστημίου Αθηνών ,και υπεύθυνος των Μουσείων Γ.Ν. Παπανικολάου [Αθήνα] και Γ. Σκλαβούνου [Αμφίκλεια Φωκίδας].

4ο <<Περιβάλλον και ενέργεια για θέματα απορριμμάτων και υδροφόρου δυναμικού>> Νικόλαος Λιάνος. Διπλωματούχος Φυσικός Πανεπιστημίου Ζυρίχης .

5ο  <<Η ξενιτιά στη ζωή του ανθρώπου και οι αναφορές μέσα απ’ το δημοτικό μας τραγούδι >> Ευθυμία Δ. Γιώτη . Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πανεπιστημίου Θράκης .

6ο << Εθελοντισμός Μεσογειακών Αγώνων Θεσσαλίας 2013>> Πέτρος  Τσιάρας . Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 2/βάθμιας εκπαίδευσης και προπονητής ποδοσφαίρου. 

Προηγούμενο άρθρο Συναυλία με τη Μαριώ και τον Λ. Καρελά
Επόμενο άρθρο Iερά Mονή Γενεσίου της Θεοτόκου αναφορά σε 5 εκκλησίες του N. Kαρδίτσας