Μπαρμπούτης & Παπαστολόπουλος για την διαγραφή Χατζοπλάκη


Ύστερα από τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις στο Δήμο Καρδίτσας και την «παύση» του συναδέλφου κ. Γ Χαντζοπλάκη από την άσκηση των καθηκόντων του ως Αντιδημάρχου δηλώνουμε τα παρακάτω:

Θεωρούμε άδικη, υστερόβουλη και άτυχη την απόφαση του κ. Δημάρχου. η οποία εκτιμούμε ότι θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της πόλης. Ο κ. Χαντζοπλάκης διακρίνεται για τη συνέπεια στις αρχές του και η προσφορά του στο χώρο της ΤΑ, και στο Δήμο Καρδίτσας αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Η συνεργασία μας με τον κ. Χατζοπλάκη κατά την τελευταία διετία υπήρξε άψογη.

Εκτιμούμε ότι η στοιχειώδης συναδελφική και δημοκρατική δεοντολογία επέβαλε στον κ Δήμαρχο να ζητήσει τη γνώμη μας και να αιτιολογήσει την άποψή του  πριν από τη λήψη της απόφασης για την «παύση» του κ. Χατζοπλάκη από την άσκηση των καθηκόντων του ως Αντιδημάρχου.

Επιθυμούμε να γνωρίσουμε στους συμπολίτες μας ότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του κ. Δημάρχου να λάβει την παραπάνω απόφαση και ουδέποτε συμμετείχαμε σε συγκέντρωση της δημοτικής πλειοψηφίας στην οποία ανήκουμε, γεγονός που αντανακλά την αντίληψη του κ. Δημάρχου για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Κατά την άποψή μας τα αίτια της δυσάρεστης εξέλιξης δεν είναι αυτά που ο κ. Δήμαρχος που επικαλείται, αλλά πολύ διαφορετικά. Για τους παραπάνω λόγους  δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Γ. Χαντζοπλάκη και την πλήρη αντίθεσή μας στην απόφαση του κ Βερίλλη.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μπαρμπούτης Κώστας, Αντιδήμαρχος

Παπαστολόπουλος Θανάσης, Πρόεδρος Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Μια ματιά στο ανοιχτό βιβλίο του παραμυθιού
Επόμενο άρθρο Παραιτήθηκε ο Ρουσόπουλος