Αντίθετος με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων ο Σύλλογος Εκπ/κων Π/θμιας Εκπ/σης


 Την πλήρη αντίθεσή τους για την επικείμενη κατάργηση ή συγχώνευση σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα αλλά και στο νομό μας ειδικότερα, δήλωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Σφήκα μεταξύ άλλων τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να αγωνιστούν με οποιονδήποτε τρόπο προκειμένου να μην περάσουν οι παραπάνω περικοπές, στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων. Συγκεκριμένα ανέφερε:

« Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας λαμβάνοντας υπόψη:

 

  • τις μειώσεις δαπανών για την παιδεία
  • τις μειώσεις μισθών
  • τις απώλειες οργανικών θέσεων στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού μας το σχολ. έτος 2009-2010.
  • τον μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων την τελευταία πενταετία και ιδιαίτερα την περσινή χρονιά, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού νόμου και
  • τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας καθώς και τις οικογένειες των συναδέλφων λόγω των μειωμένων αποσπάσεων.

       Δηλώνει την αντίθεσή του στις επικείμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων που προωθούνται μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων,  στα πλαίσια εξοικονόμησης πόρων.

       Θεωρούμε πώς οι όποιες αλλαγές ενόψει του «Καλλικράτη» στην Εκπαίδευση, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις τοπικές κοινωνίες, τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο νομός μας, παιδαγωγικά κριτήρια και βέβαια όλα εκείνα τα προβλήματα που αναφέραμε παραπάνω  και που αντιμετωπίζει σήμερα ο κάθε συνάδελφος.

      Σ΄ αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι ν΄ αγωνιστούμε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο μπορούμε, ενάντια σε όποιες αλλαγές δρομολογούνται ερήμην μας και μας θίγουν».

 

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών στην Μ. Θεοχάρη για τις θέσεις του Συλλόγου «Βοήθεια στο Σπίτι»
Επόμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός προς Μιλένα Αποστολάκη για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις