Ειδήσεις

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας: Όλοι στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία τους άνεργους, όλους τους πολίτες της Καρδίτσας να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση της Καμάρας την 10/9 και στην πορεία της ΔΕΘ.

To  νέο πλαστο  success story που με θριαμβολογία αναπαράγουν τα κυβερνητικά επιτελεία για την ‘έξοδο από τα μνημόνια’ η αστική πολιτική και η κυβέρνηση  πρέπει να καταδικαστεί και να ανατραπεί, να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Σε πλήρη διαχωρισμό και απέναντι στον γραφειοκρατικό, αστικοποιημένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η ανεξάρτητη ταξική πορεία της Καμάρας καλείται στην κατεύθυνση της τριπλής καταδίκης και ανατροπής:

  • Της κυβέρνησης, της μνημονιακής πολιτικής και της επιτροπείας διαρκείας. Η αστική, αντιδραστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαθαίνει και συνεχίζει τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ παράλληλα γίνεται εγγυητής των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια αλλά και ευρύτερα στην περιοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φανεί σαν η πιο φιλολαϊκή εφικτή λύση, ευαγγελιζόμενος το τέλος των μνημονίων και μια πιο δίκαιη ανάπτυξη που θα πετύχει, προσπαθεί να ενσωματώσει τμήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, χωρίς βέβαια να βελτιώνεται ουσιαστικά η ζωή των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
  • Του ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και των σχεδίων του στην περιοχή. Τη φετινή χρονιά δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ θα είναι οι ΗΠΑ. Το όλο και εντονότερο σφιχταγκάλιασμα του ελληνικού κράτους με τα σχέδια του δυτικού ιμπεριαλισμού, ο ρόλος τοποτηρητή στην ευρύτερη περιοχή έρχεται στην περίοδο των έντονων ανταγωνισμών για τα πετρέλαια, του αντιδραστικού ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας και της αδιάκοπης αναταραχής στη Μέση Ανατολή. Η κυβέρνηση βαθαίνει σε αυτήν την κατεύθυνση , παραδίδει νέες βάσεις , αναβαθμίζει τις υπάρχουσες (βλ. Σούδα ) και δίνει τη συγκατάθεσή της για μεταφορά πυρηνικών όπλων. Τη στιγμή που η πολεμική απειλή γίνεται όλο και πιο έντονη οι φονιάδες των λαών δεν έχουν θέση στη Θεσσαλονίκη και στη χώρα μας.
  • Του εθνικιστικού παροξυσμού, της αναγέννησης του νεοφασισμού που επιδιώκεται κυρίως μέσω του Μακεδονικού ζητήματος. Με αφορμή το Μακεδονικό, η ακροδεξιά προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να αναδειχτεί ως η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην «αριστερή κυβέρνηση . Η μόνη πραγματική αντιπολίτευση είναι αυτή που γίνεται από τα μαχόμενα σωματεία, τον κόσμο του αγώνα και την αντικαπιταλιστική αριστερά.

Το Σάββατο 8/9 στις 6 μ.μ. στην Καμάρα λοιπόν, από κάθε γωνιά της χώρας δίνουμε αγωνιστικό παρών με τα ταξικά σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και της κοινωνικής αναρχίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ψυχική Υγεία
Επόμενο άρθρο Προσκυνηματική εκδρομή στο Σοχό Θεσσαλονίκης