Ειδήσεις

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Δασολογίας επισκέφθηκε το Δήμο Αργιθέας


Πολυμελής αντιπροσωπεία του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισκέφθηκε το Δήμο Αργιθέας προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε πολλά επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Πούλιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γραμμένος υποδέχθηκαν τους καθηγητές και τους ξενάγησαν σε πολλά σημεία με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, στην ορεινή περιοχή παρευρέθηκαν τα εξής κορυφαία στελέχη του πρωτότυπου για τα ακαδημαϊκά δεδομένα της χώρας Τμήματος: ο κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης – Καθηγητής & Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, ο κ. Νταλός Γεώργιος – Καθηγητής & Αντιπρόεδρος Τμήματος, ο κ. Βραχνάκης Μιχαήλ – Καθηγητής, ο κ. Καραστεργίου Σωτήριος – Καθηγητής, ο κ. Αρέτος Βασίλειος – ΕΤΕΠ και ο κ. Κουτσιανίτης Δημήτριος – Δρ. Δασολόγος.

Η προσπάθεια αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρονται ενδεχομένως για προγραμματισμό εκπαιδευτικών επισκέψεων και για πρακτική άσκηση φοιτητών, το πλαίσιο συνεργασίας στο ερευνητικό πεδίο αναφορικά με την ορθολογική διαχείριση των δασών, η εκπόνηση σχετικών μελετών, η άντληση ευκαιριών χρηματοδότησης δράσεων από καινοτόμες συμπράξεις, η ενίσχυση της προβολής της ορεινής Αργιθέας μέσα από τα μνημεία φυσικού κάλλους που διαθέτει και η ουσιαστική στήριξη της τοπικής κοινωνίας μέσα από την τόνωση της επισκεψιμότητας ήταν ορισμένοι από τους θεματικούς άξονες στους οποίους εστίασαν και οι δύο πλευρές. Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα και η βούληση για αποδοτική αλληλοϋποστήριξη.

 

Προηγούμενο άρθρο 2η Διασυλλογική άσκηση εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
Επόμενο άρθρο Εγγραφές, ανανέωση εγγραφών μετεγγραφές μαθητών και μαθητριών σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.