Ανυπολόγιστες οι ζημιές στην Αργιθέα


Τις πληγές της εξακολουθεί να μετρά η Αργιθέα μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, ενώ το ακριβές μέγεθός τους θα μπορέσει να εκτιμηθεί μόλις «πέσουν» τα νερά αφού η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Μπορεί σήμερα Τρίτη ο καιρός να βελτιώθηκε, ωστόσο οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για νέα επιδείνωση από την Πέμπτη καθιστούν τόσο την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας,  όσο και τη Δημοτική Αρχή Αργιθέας σε συνεχή επιφυλακή και επαγρύπνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μόλις 12 ώρες χρησιμοποιήθηκαν 350 τόνοι πέτρας προκειμένου να δημιουργηθούν αναχώματα ώστε να συγκρατηθεί το νερό.

Τα συνεργεία και όλο το ανθρώπινο δυναμικό που συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση υπερέβαλαν εαυτόν αυτές τις ημέρες, ενώ στήθηκε μία πολύ μεγάλη επιχείρηση. Μπουλντόζες, φορτηγά, ακόμα και 4 λεωφορεία του ΚΤΕΛ είχε σε θέσει σε επιφυλακή η Περιφερειακή Ενότητα αφού τα φαινόμενα ήταν κάτι παραπάνω από έντονα και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να κινδυνέψουν άνθρωποι και περιουσίες.

Εκείνο δε το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως κανένα χωριό δεν είναι αποκλεισμένο αφού υπάρχει για όλες τις περιπτώσεις πρόσβαση από άλλα σημεία. Όπως, για παράδειγμα, ο πρώην Δήμος Αχελώου έχει πρόσβαση από τη Σπηλιά και τα Βραγκιανά και η Καλή Κώμη από το Βαλκάνο. Σε ό, τι έχει να κάνει με τη γέφυρα Κοράκου, υπάρχει πρόσβαση από την Άρτα.

Όσες γέφυρες έχουν προβλήματα θα εξεταστεί το τι μπορεί να γίνει για την αποκατάστασή τους. Στην περίπτωση της γέφυρας Πετρωτού, εξάλλου, όπου έχουν φύγει όλα τα ξύλα από το «σκελετό» της, έχει ήδη πάει κλιμάκιο.

Οι ποσότητες νερού που είχαμε αυτές τις ημέρες είναι, πάντως, ασύλληπτες. Αρκεί να αναφερθεί πως μόλις μέσα σε μία ημέρα, η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα αυξήθηκε κατά ένα μέτρο και δέκα εκατοστά.

Προηγούμενο άρθρο Να αποκατασταθούν οι ζημιές - να μην αδικηθεί η Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Η πρώτη συνάντηση των «Φίλων του Νοσοκομείου Καρδίτσας»