Η πρώτη συνάντηση των «Φίλων του Νοσοκομείου Καρδίτσας»


 

Την πρώτη του συνάντηση για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων πραγματοποίησε, το απόγευμα της Τρίτης, στο Παυσίλυπο, ο προς ίδρυση Φορέας «Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας».

Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας κ. Βασίλης Θ. Νίκου πληροφόρησε τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την όλη πρωτοβουλία, το σκοπό της, αλλά και τους τρόπους λειτουργίας του νέου αυτού φορέα.

Μετά τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου, μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να βάλει και το δικό της λιθαράκι στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης και προώθησης των προβλημάτων που υπάρχουν και από εδώ και πέρα ευελπιστούν στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κόσμου ώστε να δρομολογηθούν και τα επόμενα βήματα.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Νίκου υπογράμμισε τα ακόλουθα :

«Τα διαχρονικά παράπονα που ακούστηκαν και έλαβαν χώρα στην δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία χρονική περίοδο από τον τύπο, τα ηλεκτρονικά και ραδιοτηλεοπτικά μέσα μας άγγιξαν και οδήγησαν εμάς τους απλούς πολίτες της Καρδίτσας, πέρα από τους θεσμικούς φορείς, να ενδιαφερθούμε και να πορευθούμε με ήθος και αξιοπρέπεια ως ενεργοί πολίτες της Καρδίτσας.

Κρίνεται σκόπιμο να αναφέρω με περίσκεψη το τελευταίο περιστατικό για την πλημμελή λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής και να επισημάνω ότι η κατάσταση για όσους νεαρούς γονείς υπέστησαν την ταλαιπωρία ήταν απαράδεκτη, το γεγονός αυτό με άγγιξε ενημερώνοντας φίλους που με ενθάρρυναν στην παρούσα ενέργειά μας.

Ως ενεργοί πολίτες εμείς οι «ΦΙΛΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» θα λειτουργήσουμε ως «Ένωση Προσώπων», όπως θα υποδείξουν οι έγκριτοι νομικοί μας και όχι σαν σύλλογοι κερδοσκοπικοί ή μη κερδοσκοπικοί διαχειριζόμενοι οικονομικά ή οτιδήποτε υλικά, δημιουργώντας τα γνωστά προβλήματα κακής διαχείρισης. Ότι άλλο δημιουργηθεί να γνωρίζουμε ότι δεν μας αγγίζει, όπως πολλοί περιφερόμενοι σε σπίτια, δρόμους και άλλους κοινόχρηστους χώρους διαθέτουν αποδείξεις και κουπόνια εισπράττοντας δήθεν για ευπαθείς ομάδες.

Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται γενικά σε τρία επίπεδα :

Το επίπεδο της επάνδρωσης του Νοσοκομείο με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποφεύγοντας αποσπάσεις κατά περίπτωση και μετά από ολιγόχρονο χρονικό διάστημα να δημιουργούνται κενά που ταλαιπωρούν τους γονείς και τους οικείους. Επάνδρωση επίσης του διοικητικού, του τεχνικού και λοιπού προσωπικού.

Αρχικά θα ενημερωνόμαστε λεπτομερειακά από τους υπευθύνους του Νοσοκομείου διοικητή, διευθυντές κλινικών και λοιπούς υπευθύνους του προσωπικού και στη συνέχεια θα επικοινωνούμε με τους θεσμικούς φορείς του νομού, βουλευτές, περιφέρεια, δημάρχους και λοιπούς για τις ανησυχίες μας υπενθυμίζοντας, παρακινώντας και πιέζοντας ακόμη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ως «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» και ενεργοί πολίτες.

Το επίπεδο ηθικής συμπαράστασης και ψυχολογικής ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το υπεύθυνο και πολύ δύσκολο λειτούργημα που ασκούν στο υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία, ώστε να αισθάνονται την αναγνώριση και εκτίμησή μας, παράλληλα δε να είναι υπερήφανοι για το έργο το οποίο επιτελούν.

Το επίπεδο της υλικής υποστήριξης σε μοναχικά και ανήμπορα άτομα, ασθενείς που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικά είδη ρουχισμού, υποδημάτων και συναφών ειδών. Κάλυψη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, κλινικές που έχουν ελλείψεις. Όλα αυτά θα γίνονται με ενημέρωση και παρότρυνση των φιλανθρωπικών σωματείων και φορέων του νομού. Η δική μας προσφορά θα είναι σε υλικό που θα αγοράζουν εθελοντικά άτομα ή ομάδα ατόμων με δικά τους χρήματα και θα τα διαθέτουν απευθείας στους ασθενείς ή τις κλινικές χωρίς την παρέμβαση ταμία».

 

Προηγούμενο άρθρο Ανυπολόγιστες οι ζημιές στην Αργιθέα
Επόμενο άρθρο Στην επιτροπή Θεσμών και Ισότητας της ΚΕΔΕ ο Φ. Αλεξάκος - Ποιοι άλλοι Καρδιτσιώτες συμμετέχουν και που