Απάντηση σε δημοσίευμα για το Δημοτικό Κινηματοθέατρο


Αξιότιμε κύριε Δ/ντα

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται σε επιστολή της κ. Φρ. Παύλου για τη διαχείρηση του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου και του Θερινού Κινηματογράφου της Καρδίτσας και για την ορθή ενημέρωση των δημοτών θελουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Η εκμίσθωση του Δημοτικού Κινηματοθέατρου και του Θερινού Κινηματογράφου σε ιδιώτη, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ο μοναδικός νόμιμος τρόπος για να συνεχίσουν να λειτουργούν οι δύο χώροι, καθώς ειχαν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες παράτασης της σύμβασης της ΔΗΚΕΚ με τον τεχνικό προβολών και το ΑΣΕΠ απέρριψε αιτημά της για νέα πρόσληψη.

2. Πέραν του νομικού κωλύμματος, ο εξοπλισμός του Δημοτικού Κινηματοθέατρου έχρηζε αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού, το κόστος του οποίου ήταν υπέρογκο για τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

3. Η εκμίσθωση των δύο χώρων έγινε έπειτα από διαγωνισμό και με πολύ ευνοικούς οικονομικούς όρους για τη ΔΗΚΕΚ και το Δήμο, διασφαλίζοντας ετήσια έσοδα σημαντικά μεγαλύτερα από τα έσοδα που απέφεραν οι δύο χώροι με το ποηγούμενο καθεστώς χρήσης.

4. Ο  εκμισθωτής προχώρησε βάση των όρων της σύμβασης στην αναβάθμιση του εξοπλισμού  της αίθουσας του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου με την αγορά της  3D ψηφιακής μηχανής στο χειμερινό κινηματογράφο, ενώ λόγω της κατάργησης του φίλμ  προβολής, προέβη πρόσφατα σε αγορά ψηφιακής μηχανής και για τον θερινό κινηματογράφο. Επίσης θα ανακαινίσει το καλοκαίρι την χειμερινή  αίθουσα, όπου η φθορά των καθισμάτων από την εικοσαετή χρήση είναι εμφανής . Το συνολικό ύψος της επένδυσης του ιδιώτη στους δύο χώρους προσεγγίσει μέσα στην τριετία τις 180.000 €

5. Ο Δήμος διασφάλισε με πολύ συγκεκριμένους όρους την δωρεάν χρήση της αίθουσας από όλους τους πολιτιστικούς και κονωνικούς φορείς της περιοχής σε ώρες εκτός προβολών καθώς και σε 20 βράδια επιλογής της ΔΗΚΕΚ – Δημοτικής Αρχής, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες , ενώ προέβλεψε στους όρους και την υλοποίηση του προγράμματος «1η ώρα σινεμά» για την Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση. Αυτό άλλωστε το γνωρίζει καλά η κ. Παύλου, αφού και ο συνδυασμός ΚΑΡ.ΠΟ.Σ., στον οποίο συμμετείχε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές έκανε χρήση της αίθουσας και του εξοπλισμού της εντελώς δωρεάν.

6. Μεταξύ των όρων ήταν και η επαναλειτουργία κάθε Τρίτη βράδυ της Κινηματογραφικής Λέσχης, στην οποία η αίθουσα θα παραχωρούνταν δωρεάν για βραδινή προβολή. Η Κινηματογραφική Λέσχη επομένως δεν εκδιώχθηκε από την αίθουσα, όπως εσφαλμένα αναφέρει η κ. Παύλου, αλλά σταμάτησε να τη χρησιμοποιεί, καθώς δεν διέθετε ΑΦΜ για να μπορεί να εκδίδει νόμιμα εισιτήρια για τις προβολές της.

7. Όσον αφορά τέλος την καταβολή των ενοικίων από τον εκμισθωτή προς τη ΔΗΚΕΚ, υπάρχουν πράγματι κάποιες καθυστερήσεις, – κάτι που άλλωστε ισχύει σχεδόν για όλες τις μισθώσεις ακινήτων του Δήμου – καθώς η αγορά εξοπλισμού κόστους 50.000 € για τις ανάγκες του θερινού κινηματογράφου του δημιούργησε κάποιο πρόβλημα ρευστότητας. Όπως έχει δεσμευτεί ο ίδιος θα καταβάλει το οφειλόμενο ποσό μαζεμένα.

Σε κάθε περίπτωση η οφειλή αυτή δεν δημιουργεί πρόβλημα στην μισθοδοσία του προσωπικού των δομών, η οποία όπως καλά γνωρίζει η συμπολίτισσα γίνεται μόνο μέσω των προγραμμάτων, όπως προβλέπει το σχετικό νομικό πλαίσιο, η εκταμίευση χρημάτων από τα οποία δεν γίνεται δυστυχώς – και όχι με ευθύνη του Δήμου- σε μηνιαία βάση ούτε καν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος δεν κατανοούμε την “αγωνία” της κ. Παύλου ( υποψήφια του ΚΑΡ.ΠΟ.Σ.) για την ενημέρωση του (επικεφαλής  άλλου συνδυασμού) νεοεκλεγέντα Δημάρχου κ. Φ. Αλεξάκου.Ας μη βιάζεται και παραπληροφορεί τους πολίτες. Ασφαλώς και θα ενημερώσουμε πλήρως για όλα τα ζητήματα του Δήμου τη νέα Δημοτική Αρχή, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να γίνεται.

 

 

Με τιμή

 

Χάρης Παπαδημητρίου

Αντιδήμαρχος Διοικ.Υπηρεσιών Ηλεκτρ.Διακυβέρνησης

Προγρ/σμου & Διαφάνειας Δήμου Καρδίτσας,

πρ. Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Κ.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Πρέσβη του Βιετνάμ στον Κ. Τσιάρα
Επόμενο άρθρο Στον "αέρα" η φιλοξενία σε παιδικούς μέσω ΕΣΠΑ;