Ειδήσεις

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στον τέως Δήμαρχο Καρδίτσας


Ήμασταν  σίγουροι για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρούσε ο πρώην. Ωστόσο του επισημαίνουμε ότι στις πολιτικές μας τοποθετήσεις θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και φειδωλοί κάτι που δεν ισχύει για το κείμενο του.  Ο ίδιος με ψευδείς ισχυρισμούς και συκοφαντίες έκανε πολιτική καριέρα. Ωστόσο τα ψέματά του είχαν κοντά ποδάρια και αποκαλύφθηκαν με μια απλή αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο Δήμος στις 31 – 8 – 20-19, ημερομηνία κατά την οποία και αποχώρησε από την καρέκλα του Δημάρχου. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σφόδρα ενοχλημένος από την αλήθεια που αποκαλύψαμε και την οποία συστηματικά έκρυβε από τους συνδημότες μας, μιλώντας για «νοικοκύρεμα» του Δήμου. Θα θυμίσουμε ότι εμείς ως δημοτική αρχή δεν αναφερθήκαμε στον ίδιο και στη θητεία του. Απλά οριοθετήσαμε την δική μας αφετηρία λέγοντας τη μια και μοναδική αλήθεια: Παραλάβαμε χρέος 4,6 εκ. ευρώ.  Και δεν φτάνει αυτό, για να δημιουργήσει εντυπώσεις κάνει λόγο για έλεγχο από ορκωτούς λογιστές. Ωστόσο ο ίδιος γνωρίζει ότι ο Δήμος έχει ορκωτούς λογιστές. Εξάλλου με την απόφαση 366/2019 υπέγραψε ως όφειλε εντολή ανάθεσης για την εκτέλεση οικονομικού ελέγχου από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή για το 2018. Είναι τουλάχιστον αστείο και για τον ίδιο και για την ομάδα του, να ζητούν κάτι που επαναλαμβάνεται τα τελευταία πολλά χρόνια στο Δήμο Καρδίτσας.

Ο πρώην οφείλει να καταλάβει τα εξής: Διοίκησε με καταστροφικό τρόπο το Δήμο Καρδίτσας. Μας άφησε έναν Δήμο χρεωμένο, με εκρηκτικά προβλήματα στην καθημερινότητα και με σχεδόν μηδενικό έργο. Οι δημότες δεν μπορούν να ξεχάσουν πως επί των ημερών του, είχε προχωρήσει σε υπέρμετρη αύξηση της δημοτικής φορολογίας, έκανε χιλιάδες δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών μικροφειλετών με ότι σήμαινε αυτό για τον συνδημότη μας και γενικώς σε μια πολύ δύσκολη για τους πολίτες εποχή, εφάρμοσε το δικό του σκληρό μνημόνιο στην πόλη και στο Δήμο. Επίσης κανένας δεν ξεχνάει ότι διοίκησε αλαζονικά έχοντας γύρω του μια μικρή ομάδα ανθρώπων, για τους οποίους  είχε φροντίσει να έχουν ειδικά προνόμια. Μάλιστα αυτοί που μας εγκαλούν, επιδιώκουν τα προνόμια που τους είχε δώσει ο πρώην να συνεχιστούν  ακόμη και σήμερα με ταξίδια στο εξωτερικό για μέλη της ομάδας του.  Οι δημότες δεν μπορούν να ξεχάσουν τα έργα και τις ημέρες του πρώην. Δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι αφού είχε χάσει στις εκλογές και μόλις λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από την καρέκλα του δημάρχου, επιχείρησε να κάνει εξυπηρετήσεις στους φίλους του,  περνώντας στην οικονομική επιτροπή την απόφαση για εγκατάσταση των γραμμών μεταφοράς των Αιολικών και να δεσμεύσει τις επόμενες δημοτικές αρχές για δεκαετίες. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Καρδίτσας που κλήθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το δημαρχείο ώστε να πραγματοποιηθεί  συνεδρίαση.  Τέλος οι δημότες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι  μετά την ήττα του φυγομάχησε  παραιτούμενος από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ μέλη της οικογένειας του έγραφαν στα κοινωνικά δίκτυα απαξιωτικά σχόλια για όλους  τους Καρδιτσιώτες, αφήνοντας περίεργους υπαινιγμούς περί “”κτηνοτροφίας” και “γεωπονίας”. Δυστυχώς για τον πρώην τον έχει ξεπεράσει η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα. Εμείς οριοθετήσαμε την αφετηρία μας όπως οφείλαμε να κάνουμε. Το χρέος που μας άφησε δεν αποτελεί για εμάς άλλοθι. Η μιζέρια που προσπάθησε ο ίδιος να εγκαθιδρύσει στη πόλη έφυγε οριστικά μαζί με αυτόν.

Εμείς θα διαχειριστούμε το Δήμο όπως ακριβώς είπαμε και προεκλογικά στους δημότες μας: Χωρίς μιζέρια αλλά με διάθεση ανάπτυξης και δημιουργίας. Για μια πόλη που ζεις από επιλογή. Για μια πόλη που αξίζει να ζεις.

Προηγούμενο άρθρο Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Νούσιος θα προλογίσει το βιβλίο για την Καραγκούνικη φορεσιά
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Γιώργου Κωτσού για τα έργα του Αχελώου