Ειδήσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Νούσιος θα προλογίσει το βιβλίο για την Καραγκούνικη φορεσιά


Το βιβλίο-λεύκωμα «Η Καραγκούνικη φορεσιά» του Αγροτικού Πληθυσμού της Δυτικής Θεσσαλίας θα προλογίσει ο Αντιπεριφεριάχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος, σε εκδήλωση-παρουσίαση που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

Πρόκειται για το δημιούργημα της κας Μαίρης Πόπωτα-Θεολόγη, καρπός έρευνας μιας ολόκληρης ζωής, από μία γυναίκα που το όνομά της είναι τόσο συνδεδεμένο και συνυφασμένο με τις λέξεις Τοπική Παράδοση, Λαογραφία, Καραγκούνικη ζωή, Καραγκούνα.

Η δράση της είναι αξιοσημείωτη από τη σπουδαία παρουσία του Λαογραφικού, Χορευτικού Ομίλου «Καραγκουνα», του οποίου υπήρξε εμπνευστής και συνδέεται άρρηκτα με το λαϊκό πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας.

Για την εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Η κ. Καμηλάκη Αικατερίνη, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
  • Ο κ. Λιάβας Λάμπρος, καθηγητής εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιου Αθηνών.
  • Ο κ. Βαλσαμίδης Μανώλης, τ. Λυκειάρχης, Θεολόγος.

Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ» και το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα CIOFF.

Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα CIOFF θα βραβεύσει την κ. Θεολόγη για την προσφορά της στη Λαϊκή Παράδοση και τη συμβολή της στο Ελληνικό Τμήμα CIOFF και τη διεθνή αναγνώριση του.

Συντονίζει η κ. Σιώζιου Παρασκευή, εκπαιδευτικός.

Η παρουσίαση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, (Γεωρ. Γενναδίου 8, Αθήνα) και ώρα 11:00-13:00.

 
Προηγούμενο άρθρο Κ.Τσιάρας: Με τη διαμεσολάβηση θα ολοκληρώνονται υποθέσεις που μπορεί να ήθελαν και 8 χρόνια
Επόμενο άρθρο Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στον τέως Δήμαρχο Καρδίτσας