Ειδήσεις

Απάντηση της ΝΟΔΕ Καρδίτσας για τους παιδικούς σταθμούς


Διατυμπανίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τη στήριξη των παιδικών σταθμών με 277εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους. Προφανώς έχει χάσει κάθε μέτρο, πειραματιζόμενη με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη και επιβεβαιώνει ότι το ψέμα είναι η δεύτερη φύση της. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις όχι μόνο των αρμοδίων υπουργών, αλλά ακόμη και του κ. Τσίπρα , ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας παραδέχτηκε στις 30 Αυγούστου 2018 ότι 35 χιλιάδες παιδιά θα μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών.

Να θυμίσουμε ότι το 2014 δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός . Όταν φάνηκε ότι θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση για να βρεθούν θέσεις για όλα τα παιδιά που είχαν υποβάλλει αίτηση, ο Κρατικός Προυπολογισμός κατά το μεγαλύτερο μέρος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έβαλαν πλάτη. Επειδή υπήρχει Πρωθυπουργός , Υπουργοί και δημόσιες υπηρεσίες υπηρεσίες με φιλότιμο και αίσθηση του καθήκοντος.

Η Νέα Δημοκρατία , υπεύθυνα, έγκαιρα, κατέθεσε το Μάιο 2017 σχετική ομολογία για να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Η Κυβέρνηση την απέρριψε , παρά το υπερπλεόνασμα της υπερφορολόγησης… Μάλιστα έλεγε τότε ότι θα ”ρίξει μπετά” για να χτίσει νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Προφανώς κρατικούς/ δημοτικούς , πότε άραγε; με τι γεωγραφικά και κομματικά κριτήρια; με τι προσωπικό και με τι πόρους για την εύρυθμη λειτουργία του;Σήμερα έμειναν ξανά στα ”παχιά λόγια”….

Η Νέα Δημοκρατία δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά των οικογενειών που ζουν ( ή που δηλώνουν ότι ζουν) στα όρια της φτώχειας. Απευθύνεται σε ΟΛΑ τα παιδιά. Δεν απευθύνεται μόνο στις άνεργες μητέρες ( ή που δηλώνουν ότι είναι άνεργες) Απευθύνεται σε ΟΛΕΣ τις μητέρες. Και βέβαια όχι μόνο στις φτωχές ( ή που δηλώνουν φτωχές ) οικογένειες.Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός. Κι αυτό θα το πετύχει με τη χορήγηση voucher , ύψους 180 ευρώ /μήνα με πολύ διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια ( +50.000 ευρώ) που καλύπτουν περίπου το 98% των φορολογουμένων. Ετσι το πρόβλημα λύνεται σε τρία στάδια: Πρώτα καλύπτονται οι δωρεάν προσφερόμενες θέσεις , μετά τα voucher  με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και μετά όσοι προφανών έχουν μεγαλύτερο ( ή που δηλώνουν μεγαλύτερο ) εισόδημα, θα παίρνουν voucher για να επιλέξουν βρεφονηπιακό σταθμό κοντά στον τόπο κατοικίας ή εργασίας τους.

ΑΑς σταματήσει λοιπόν η κυβέρνηση το ”παραμύθι” περί πολιτικού δόλου. Η αλήθεια είναι ότι και στο θέμα των παιδικών σταθμών απέτυχαν παταγωδώς προκαλώντας σύγχυση και αγωνία τους γονείς.Και τώρα τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα….

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Ώριμες μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση των Σχολείων Αγναντερού και Φαναρίου