Ειδήσεις

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της ΝΟΔΕ Καρδίτσας


Σε άρθρο της κ. Βράντζα Παναγιώτας Βουλευτή Ν. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Τι τον νοιάζει» τον κ. Μητσοτάκη το μέλλον της χώρας ?, όπου αναφέρεται σε φράση που είπε ο Κ. Μητσοτάκης στα  πλαίσια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ:

Αυτοί οι πολίτες σήμερα, οι οποίοι τοποθετούνται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές. Και θεωρώ ότι για αυτούς τους πολίτες είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη η οποία έχει να τους πει κάτι συγκεκριμένο για την επόμενη μέρα, όχι για το τι έγινε το ’63, τους Γκοτζαμάνηδες και τα τρίκυκλα.

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Έχουνε μια σημασία όλα αυτά.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Έχουν μια σημασία, αλλά πραγματικά δεν κατάλαβα, την ανακοίνωση για τα τρίκυκλα. Έπρεπε να αναζητήσω λίγο στην μνήμη μου, και πιστεύω ότι έχω καλές ιστορικές γνώσεις, για να καταλάβω τι ήθελε να πει ο συγγραφέας αυτής της ανακοίνωσης. Πείτε μου τώρα, το παιδί των 17 ετών που θα ψηφίσει για πρώτη φορά, που τον ενδιαφέρει πως θα είναι η Ελλάδα το 2030. Αν τον ενδιαφέρει το τι έγινε το 1963.

Η παραπάνω φράση ήταν αυτή που εξόργισε την κ. Βράντζα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Η αριστερά σε αυτή την χώρα έχει γράψει την δικιά της ιστορία και από την δική της οπτική.

Συστηματικά θέλει να τονίζει τα πάθη και τα μίση του παρελθόντος, άλλωστε από αυτόν τον διχασμό καταφέρνει να επιβιώνει. Ο Λαμπράκης για την ιστορία δεν ήταν αριστερός, ήταν ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με την Ε.Δ.Α., και μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως δημοκράτη και ειρηνιστή την μνήμη του οποίου διαχρονικά καπηλεύεται  η αριστερά.

Αντίθετα θα πρέπει να επισημανθεί η Ιστορική προσέγγιση του Κώστα Μητσοτάκη με την αριστερά (Φλωράκη, Κύρκο κλπ).

Γίνεται φανερό ποιοί επιθυμούν την ομοψυχία του Ελληνικού λαού και ποιοί τυμβωρυχούν ενσπείροντας τον διχασμό.

Πολύ ευαίσθητη και εύθικτη  γίνατε κ. Βράντζα, αφού ψηφίσατε και το 4ο μνημόνιο, και τις περικοπές των συντάξεων, την μείωση του αφορολογήτου κ.α΄. Να είστε βέβαια ότι την ανάλογη ευθιξία θα επιδείξουν και οι πολίτες που δεινοπαθούν καθημερινά από την πολιτική σας και θα αποτελέσετε σύντομα μαύρη σελίδα της νεότερης πολιτικής ιστορίας στην χώρα μας.

Εάν επιδεικνύατε την ίδια ευαισθησία και ευθιξία, για τα θέματα τού παρόντος την ανεργία, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, την υπερφορολόγηση,  τα οποία και είσαστε σε θέση να επηρεάσετε ως κυβερνητική βουλευτής, ίσως να είμασταν σε πολλή καλύτερη μοίρα.

Πόσο περήφανη είσαστε για  τις νέες περικοπές κατά 18% των συντάξεων που ψηφίσατε ?

Πολύ περισσότερο δεν είδαμε να σας απασχολήσουν τα θέματα που αφορούν τον Νομό μας.

Πόσο περήφανη είσαστε που είμαστε στους τρείς φτωχότερους Νομούς της χώρας?

Δεν σας έχουν συγκλονίσει  τα στοιχεία που αφορούν το δημογραφικό πρόβλημα, (στοιχεία από το ληξιαρχείο Καρδίτσας για το 2016), τα οποία δείχνουν ότι ο Νομός μας εξαφανίζεται καθώς ο δείκτης Γεννήσεις/Θάνατοι είναι 1/7 ( Θάνατοι 742, Γεννήσεις 111) ?

Όσο για την άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρας μας, προέχει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας, που τα παιδιά μας θα μπορούν να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Σίγουρα την ιστορία χρειάζεται να την μελετάμε και να γινόμαστε σοφότεροι, ώστε να αποφεύγονται τα ίδια λάθη.

Ξεκολλήστε επιτέλους από το παρελθόν και  γίνεται συνεπής με το παρόν και το μέλλον…

 

Προηγούμενο άρθρο Ξύλο: Ένα υλικό, πολλά πρόσωπα
Επόμενο άρθρο Aπάντηση στον Δήμαρχο Καρδίτσας από το Δίκτυο για την Προστασία των Αγράφων