Απάντηση του κ. Λάμπρου Γιώτη Δημοτικού Συμβούλου επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΗΡΩΣΗΣ στον Δήμαρχο του Δήμου Μουζακίου


Με αφορμή το από 26-10- 2012 δημοσίευμα του Δήμου Μουζακίου προς τον Δημοτικό Σύμβουλο  κ Αστ. Βασιλάκο για τα καυσόξυλα του Μουζακίου θα ήθελα να ενημερώσω τους Δημότες  του Δήμου Μουζακίου σαν μέλος της Διαπαραταξιακής  επιτροπής τα παρακάτω:

Θα πρέπει κ. Δήμαρχε κάποτε να στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων ,να μάθεις να λές την αλήθεια και να αναλαμβάνεις εσύ και η παρέα σου τις ευθύνες που σας αναλογούν .

Στις 28-9-012 στην συνεδρίαση του Δ.Σ. αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου ότι υπάρχουν ογδόντα με εκατό  [80 -100 ] τόνοι καυσόξυλων και συγκροτήθηκε για αυτό το σκοπό διαπαραταξιακή επιτροπή γιατί τον  προηγούμενο χρόνο έγινε ένα μπάχαλο. Άλλοι κάτοικοι του Μουζακίου πήραν ξύλα και άλλοι όχι.   Αιτήσεις θα υποβάλλονταν από 25-9-012 έως 2-10-012 σύμφωνα με την ανακοίνωσή σας. Και από 8-10-012 έως 12-10-012 θα δινόταν η δυνατότητα στους κατοίκους της Δ. Κοινότητας Μουζακίου να συλλέξουν ξερά κατακείμενα ξύλα από το Δημοτικό δάσος του Μουζακίου.

Ως εδώ κ Δήμαρχε όλα καλά. Την ρυθμιστική διάταξη 12/2011 για την διάθεση καυσόξυλων για ατομική χρήση των κατοίκων του Μουζακίου γιατί την αποκρύψατε;

Μήπως δεν την γνωρίζατε και δώσατε έγκριση σε 285 αιτούντες να πάρουν ξύλα και μάλιστα  από δύο τόνους ο καθένας; Μήπως το υπ’ αρ. 3311/182142 στις 25/9/12 έγγραφο του Δασαρχείου Μουζακίου που σας έστειλε και σας ενημερώνει ότι το Λήμμα που υπάρχει στο Δ. Δάσος Μουζακίου ανέρχεται σε 40 με 50 τόνους και ότι πρέπει να ικανοποιήσετε αντίστοιχο αριθμό αιτημάτων και να μην υπερβαίνει τους δύο τόνους έκαστος δεν το γνωρίζατε και αυτό; Ή παραπλανήσατε το Δ. Συμβούλιο και με την σημερινή κρίση που περνάνε οι Δημότες παίζεις με τον πόνο τους πουλώντας τους προστασία και φθηνή πολιτική ,ότι εσύ τους δίνεις όλους ξύλα, αλλά δεν τους δίνει  η επιτροπή .

Η επιτροπή παρ΄όλο που την έστησες στη γωνία στάθηκε στο ύψος της  και με τη βοήθεια του Δασάρχη κ Φ. Παπουτσή ,έδωσε σε 80 αιτούντες ξύλα με κοινονικοοικονομικά κριτήρια χωρίς να γνωρίζει τα παραπάνω έγγραφα του Δασαρχείου Μουζακίου και με τα λεγόμενά σας ότι υπάρχουν 80 – 100 τόνοι ξύλα.

Σταμάτα λοιπόν να Στρουθοκαμηλίζεις  . Και μιας και η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να δοθούν ξύλα σε όλους γιατί τα δικαιούνται βρές τα εσύ και οι υπογράφοντες που τα εγκρίνατε .

Και όσο για τους καταγγέλλοντες ,να έχεις το θάρρος και την παρρησία να τους απαντάς και όχι να τους παραπέμπεις αλλού. Και  μιας και έχει πάρει απόφαση και πρότεινε το Συμβούλιο της Δ. Κοινότητας Μουζακίου να δοθούν σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους ,εγώ συμφωνώ και παροτρύνω όλους όσους έχουν έγκριση στα χέρια τους να πάνε να πάρουν ξύλα. Και επειδή την προηγούμενη φορά δεν στείλατε υπαλλήλους να ελέγχουν ,αν έχετε ευαισθησία ,να στείλετε τώρα και να γίνει καλή και χρηστή διαχείριση και όχι άλλοι να παίρνουν πέντε [5] τόνους και άλλοι από ένα [1] τόνο.

Μουζάκι  29/10/2012  Γιώτης  Λάμπρος  Δ. Σύμβουλος Δήμου Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Νίκος Μιχαλάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται συμπαραστάτης στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες των Καρδιτσιωτών για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου»
Επόμενο άρθρο ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ LAPTOP ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ