Απάντηση του Φ. Αλεξάκου στην Επιτροπή γονέων


Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της Επιτροπής γονέων των 2ο , 15ο και 31ο νηπιαγωγείων που βρίσκονται υπό κατασκευή. Διαψεύδοντας οι ίδιοι την προηγούμενη ανακοίνωσή τους με την οποία κατηγορούσαν το σύνολο της πολιτείας γιατί δεν δεσμεύεται για καταληκτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του κτιρίου,  ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν τώρα ότι τους έταξα και μάλιστα προεκλογικά ότι τα νηπιαγωγεία θα τελειώσουν περίπου τα Χριστούγεννα, χωρίς η υπόσχεση να υλοποιηθεί. Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική και σύμφωνη με αυτή που περιγράφουν στην πρώτη ανακοίνωσή τους. Ότι δηλαδή τους είπα ότι η κατασκευή του σχολείου είναι ενταγμένη στο Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα του Νομού (ΕΑΠΝΑ-2) που χρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και καθυστερεί λόγω έλλειψης χρηματοδότησης εξ αιτίας της κακής οικονομικής συγκυρίας. Επίσης ότι συμφωνήσαμε με τον κατασκευαστή να ολοκληρώσει το κτίριο έστω κι αν υπάρξει χρηματοδότηση 100.000 € από τις 200.000 € που απαιτούνται  για την αποπεράτωσή του. Τους είπα μάλιστα ότι παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκώ στο Υπουργείο ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ότι θα έρθουν τα χρήματα.

Στη συνέχεια μετά από κάποια αναγραφή στις εφημερίδες των ποσών που έρχονται τακτικά στη Νομαρχία για λειτουργικές δαπάνες κ.λπ. με επισκέφθηκαν και είπαν «Νομάρχη να ήρθαν χρήματα, πλήρωσε τα νηπιαγωγεία». Τους εξήγησα ευγενικά ότι κάθε έργο είναι ενταγμένο σε αντίστοιχο πρόγραμμα και μόνο από εκεί μπορεί να πληρωθεί και εν πάσει περιπτώσει πιέζουμε τον εργολάβο να ολοκληρώσει το κτίριο έστω και αν δεν πάρει καθόλου χρήματα. Άλλο αυτό και άλλο υπόσχεση καταληκτικής ημερομηνίας όπως επικαλούνται. Πράγματι ο κατασκευαστής δούλεψε, έχει φθάσει στο τελικό στάδιο και η πλήρης παράδοση του κτιρίου θα γίνει στις γιορτές του ΠΑΣΧΑ. Επιμένω σε αυτά γιατί προσπαθούν οι υπογράφοντες να περάσουν ένα αρνητικό μήνυμα ότι τάχατες προεκλογικά ειπώθηκαν από μένα αυτά που ήθελαν να ακούσουν κι όχι η πραγματικότητα. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. Αντίθετα αποδείχτηκε ότι τελικά ήμουν περισσότερο διστακτικός απ’ ότι έδειξαν οι εξελίξεις. Κι αυτό γιατί παρά την εκφρασμένη απαισιοδοξία μου για μη έλευση πιστώσεων, τελικά στο τέλος του χρόνου, μετά από συνεχείς μου πιέσεις, ήρθαν στη Νομαρχία 1600.000 € από το ΕΑΠΝΑ-2 μέσα στα οποία είναι και 130.000 € ΓΙΑ ΤΑ  ΤΑ  2ο , 15ο και 31ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ.

Οι πιστώσεις αυτές αποτελούν από μόνες τους διάψευση των όσων γράφουν, ότι δήθεν ασκείται πολιτική με στόχο το προσωπικό κέρδος κι όχι τον άνθρωπο. Πολύ απλά θα μπορούσα να πω, εγώ φεύγω από τη Νομαρχία, ας αφήσω τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, όμως επέμεινα. Στο τέλος του χρόνου ήρθαν συνολικά 2,5 εκ. € στη Νομαρχία, ολοκληρώθηκε η μελέτη βιολογικού καθαρισμού της λίμνης Πλαστήρα και μια σειρά από άλλες ενέργειες που άφησαν προίκα στο τόπο.

Οδηγός μας ήταν η δέσμευσή μας στους πολίτες του Νομού μας ότι θα προσπαθούμε μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο μας και αυτό αποδείχτηκε από τα πεπραγμένα.

Προηγούμενο άρθρο Πρεμιέρα εκπτώσεων αύριο στα εμπορικά της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Δ.Κουσελά, σε Αναφορά του κ. Σπύρου Ταλιαδούρου