Απάτη σε βάρος αγροτών


 Εκτεταμένες έρευνες διεξάγουν οι Αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου δράστη, ο οποίος εξαπάτησε δύο ημεδαπούς αγρότες, κατοίκους Καρδίτσας, ηλικίας 32 και 34 ετών αντίστοιχα, δίνοντας τους πλαστές επιταγές για να αγοράσει αγροτικά προϊόντα.  

 Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 18-21/07/201, ο δράστης συμφώνησε τηλεφωνικά με τους παθόντες να αγοράσει από αυτούς αγροτικά προϊόντα (βρώμη) συνολικής αξίας 22.500 ευρώ, πληρώντας ο ίδιος τα μεταφορικά έξοδα.

Την 23/07/2011, το ανωτέρω προϊόν μεταφέρθηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, κατοίκου Λειβαδιάς Βοιωτίας, σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Αίγιο Αχαΐας, το οποίο είχε ενοικιάσει ημεδαπός από το Σχηματάρι Βοιωτίας. Στη συνέχεια το προϊόν μεταφορτώθηκε και μεταφέρθηκε σε άγνωστο προορισμό.

Για την αγορά του εν λόγω προϊόντος, ο δράστης έστειλε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, δύο επιταγές της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες σε έλεγχο που έγινε, την 18/08/2011 σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Καρδίτσα, αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστές.

Ερευνάται η συμμετοχή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Παπατόλια με την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου
Επόμενο άρθρο Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων για το πράσινο σκουλήκι