Απαράδεκτη η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας


Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την υποβάθμιση από 6θέσιο σε 4θέσιο του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, καθώς για να λειτουργήσει πλήρως το συγκεκριμένο σχολείο, πριν από 2 χρόνια έκλεισαν τα σχολεία της Μαγουλίτσας, της Κρανιάς, του Παλαιοχωρίου και του Ριζοβουνίου.

Ο Δήμαρχος στην επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, την οποία κοινοποίησε και στους Βουλευτές του Νομού μας αναφέρει τα παρακάτω:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με ιδιαίτερη αρνητική έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως το Υπουργείο σας προχωρά στην υποβάθμιση του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας σε 4θέσιο με το πρόσχημα τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σ’ αυτό.

Σας θυμίζουμε ότι πριν από λίγο διάστημα το Υπουργείο σας προχώρησε στο κλείσιμο των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων Μαγουλίτσας, Ριζοβουνίου, Κρανιάς και Παλαιοχωρίου με τη δικαιολογία της καλύτερης εκπαίδευσης των μαθητών, καθώς θα μεταφέρονταν στο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας το οποίο θα λειτουργούσε ως 6θέσιο παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σ’ όλους τους μαθητές όλων των τάξεων να έχουν το δάσκαλό τους και επί πλέον όλες τις παροχές ενός 6θέσιου σχολείου.

Πριν όμως στεγνώσει η μελάνη από την υπογραφή της κατάργησης των προαναφερόμενων σχολείων, με τη δικαιολογία πως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη βέλτιστη εκπαίδευση των μαθητών διότι ήταν ολιογοθέσια, έρχεται ξανά το Υπουργείο σας και υποβαθμίζει το σχολείο υποδοχής όλων αυτών των μαθητών.

Είναι τουλάχιστον εμπαιγμός και κοροϊδία όλων των μαθητών και των γονέων που αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους καθημερινά στη Μαγούλα από τα άλλα χωριά με την ελπίδα ότι θα παρακολουθούσαν μαθήματα σε 6θέσιο σχολείο και τώρα βλέπουν τις υποσχέσεις που τους έδινε το Υπουργείο όταν καταργούσε τα σχολεία των χωριών τους να μην ικανοποιούνται.

Είμαι βέβαιος κ. Υπουργέ ότι θα επανεξετάσετε την πρόταση των υπηρεσιακών σας παραγόντων και θα επιτρέψετε τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας ως 6θέσιου, διότι σε διαφορετική περίπτωση η αξιοπιστία του Υπουργείου σας πλήττεται βάναυσα στα μάτια των γονέων και των μαθητών, καθώς άλλα τους υποσχέθηκαν πριν δύο χρόνια και άλλα συμβαίνουν σήμερα.»

Προηγούμενο άρθρο Μόλις 10 καταστήματα πήραν το σήμα μείωσης ΦΠΑ - Από τα 450 που λειτουργούν στον Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πολύχρωμος και με κέφι ο 2ος κύκλος Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013