Πολύχρωμος και με κέφι ο 2ος κύκλος Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013


Την Τρίτη 20 Αυγούστου συνεχίστηκε για 2η μέρα, ο 2ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013, που πραγματοποιείται καθημερινά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και γίνεται με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Future Library» με την αποκλειστική χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», οι κόκκινες καουμπόικες μπότες, η κόκκινη κοτούλα, το κόκκινο γιλέκο του Μαρσελέν και ο κόκκινος μανδύας μπλέχτηκαν σε μια απίστευτη παραμυθοσαλάτα που έφτιαξαν τα παιδιά, αφού βέβαια πριν, έμαθαν για την ιστορία του κόκκινου χρώματος και το πώς πήρε τ’ όνομά του κι έφτιαξαν τη χρονογραμμή του κόκκινου, με χαρακτηριστικές φωτογραφίες που έμειναν στην ιστορία!

Στη συνέχεια διαβάσαμε το παραμύθι του Μικαέλ Σομπέρ «Αυτός που αγαπώ έχει μια κόκκινη μυτούλα», μια τρυφερή ιστορία που άρεσε πολύ στα παιδιά.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», διαβάσαμε το βιβλίο του Λίο Λιόννι «Το μικρό μπλε και το μικρό κίτρινο». Πριν την ανάγνωση τα παιδιά έκαναν με βάση την εικόνα του εξωφύλλου τις προβλέψεις τους για την υπόθεση της ιστορίας και φυσικά την πρόβλεψαν σωστά!!!

Έπειτα είδαμε την ίδια ιστορία σ’ ένα μικρό έξυπνο βιντεάκι με πρωταγωνιστές μικρά κομμάτια πλαστελίνης και προτρέψαμε τα παιδιά να φτιάξουν στο σπίτι τις δικές τους ιστορίες. Τέλος απλώσαμε χαρτιά και με νερομπογιές πειραματιστήκαμε σε συνδυασμούς χρωμάτων. Το αποτέλεσμα… φυσικά πολύχρωμο!!!

Οι δραστηριότητες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου, με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Τετάρτη 21 Αυγούστου, 11 – 1 το πρωί

 

  1. Ο κύβος των ιστοριών

Γράφουμε και εικονογραφούμε την ιστορία μας πάνω στις έξι έδρες ενός κύβου.

Για παιδιά από 6 – 12 ετών

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίου Φανουρίου

 

  1. Πώς να κάνεις τα πάντα – Η ομάδα κατασκευών της βιβλιοθήκης

Κατασκευάζουμε ότι κατεβάζει ο νους μας και δε βαριόμαστε ποτέ!!!

Για παιδιά 6 – 12 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση»

 

Όσα παιδιά βρίσκονται στην πόλη, μπορούν να πάρουν μέρος στις δραστηριότητές μας, το κέφι και τη διάθεσή τους, είναι το καλύτερο δώρο που μπορούν να μας κάνουν, γιατί φέτος στις βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. ο κόσμος είναι πολύχρωμος!!!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απαράδεκτη η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας
Επόμενο άρθρο Πέρας αρδευτικής περιόδου