Πιο φτωχή η τοπική αυτοδιοίκηση της Καρδίτσας με το θάνατο του Χρ. Τέγου


Μεγάλη απώλεΙα για την Καρδίτσα αποτελεί ο θάνατος του πρώην Δημάρχου Καρδίτσας Χρήστου Τέγου, ο οποίος διετέλεσε για δύο συνεχόμενες τετραετίες στο τιμόνι της πόλης. Η είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου, που κατέληξε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών σήμερα το πρωί όπου και νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον τελευταίο καιρό, συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Καρδίτσας, η οποία εκτός από ελάχιστα σχόλια που έκαναν αναφορά στην υγεία του αλλά και στη νοσηλεία του, δεν γνώριζε για το μεγάλο κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του.

 

 

 

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Τέγο

 

Ο Χρήστος Τέγος γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1953 στην Καρδίτσα. Τελείωσε τις υποχρεωτικές του σπουδές στην πόλη και το 1971 πέτυχε στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθήνας απ’ όπου απεφοίτησε ως καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπηρέτησε σε γυμνάσιο της Λειβαδιάς, διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και στη συνέχεια υπηρέτησε σε σχολεία της Καρδίτσας. Από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στο Κ.Κ.Ε. και ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση. Αγωνιστής του εκπαιδευτικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος και άριστος γνώστης των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το 1982 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας. Τη διετία 1995-1996 διατελεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πρώτη φορά που συμμετείχε σε εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Κίνησης για την Καρδίτσα» έλαβε περισσότερο από 28% των ψήφων. Το 1998 κερδίζει τις εκλογές με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» του οποίου ηγείτο και εκλέγεται Δήμαρχος Καρδίτσας. Το ίδιο επανέλαβε και στην επόμενη εκλογική διαδικασία το 2002. Έτσι συμπλήρωσε 8 χρόνια ως Δήμαρχος Καρδίτσας (1999-2006). Το 2006 διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, ενώ το 2010 επικεφαλής

της ελάσσονος αντιπολίτευσης με τον συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρέθηκε, δεν σταμάτησε ποτέ ν’ αγωνίζεται για να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτης και συμμέτοχος στους αγώνες για την προστασία και την ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Ήταν παντρεμένος με τη χημικό Μαρία Κοντού και πατέρας τριών αγοριών.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει αύριο στη 1 το μεσημέρι στην Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ροκ βραδιά με τον Γ. Ξάνθη στο στέκι του Ε.Ο.Σ.Κ.
Επόμενο άρθρο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο – απόδοση τιμών στον εκλιπόντα Χρ. Τέγο