Ειδήσεις

Αποθεώθηκε το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στη Λάρισα


Είχε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις η θεατρική παράσταση του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε, αφιλοκερδώς, στη Λάρισα, 19-5-2016, Πέμπτη, στο «Χατζηγιάννειο» θέατρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Το Π.Θ.Κ. παρουσίασε την κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Του χωριού το Κοινοβούλιο», έργο με στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας και ηθογραφικά, χωρίς ακρότητες, ύβρεις και χυδαιολογίες.
Απίστευτη ήταν η κοσμοσυρροή που παρουσιάστηκε κατά την παράσταση αυτή. Η μεγάλη αίθουσα του «Χαντζηγιάννειου» ήταν κατάμεστη. Οι θέσεις καλύφθηκαν και προστέθηκαν καρέκλες για να καλύψουν τις ανάγκες, γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη και τον θαυμασμό των Θεσσαλών για το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας.
Επίσης, απίστευτη ήταν και η μεγάλη ποσότητα των τροφίμων και γενικά των ειδών πρώτης ανάγκης που έφεραν οι θεατές για τις άπορες οικογένειες της Λάρισας, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία των Λαρισαίων για τον συνάνθρωπό τους.
Η επιτυχία και η απήχηση της παράστασης ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη. Η κωμωδία εμπλουτισμένη με νέα επίκαιρα πολιτικά σατιρικά κείμενα, τα λιτά σκηνικά και κοστούμια, η εξαίσια μουσική-τραγούδια του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου και το εκπληκτικό παίξιμο των ηθοποιών δημιούργησαν μία ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα με ασταμάτητα γέλια, θερμές επευφημίες και χειροκροτήματα των εκατοντάδων θεατών που χάρηκαν την όμορφη παράσταση. Το γέλιο που «έριξαν» ήταν βάλσαμο στις ψυχές τους, σε μια εποχή που το γέλιο βγαίνει πολύ δύσκολα.
«Τα συνεχή και ακράτητα γέλια σας, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας», είπε ο Δημήτρης Ρήτας απευθυνόμενος στους θεατές, κλείνοντας την εκδήλωση.
Ο Δήμος Λάρισας φιλοξένησε τους Καρδιτσιώτες καλλιτέχνες σε ταβέρνα της πόλης.
Οι Συντελεστές της παράστασης: Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Ρήτας, Σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, Μουσική-Τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος, έπαιξαν: Σωτ. Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας Αυγή Παπαδημητρίου Απόστολος Ρήτας, Δημήτρης Καραμαγκιόλας, Βάιος Ρήτας, Ειρήνη Γεωργαντζά
Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΑ Θεσσαλίας
Χορηγός αφισών, προγραμμάτων: Σχολή Οδηγών-Ασφάλειες, Απόστολος Ρήτας
Η παράσταση αυτή είναι η δεύτερη που δίνει το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας για τον ίδιο κοινωνικό σκοπό, αφού, στις, 14-4-2016, έπαιξε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας, συνεχίζοντας την κοινωνική του προσφορά.
Οι Δήμοι και οι Εκπ/κοί Σύλλογοι που θέλουν να δουν την ωραία αυτή κωμωδία, να επικοινωνήσουν Δημήτρη Ρήτα, 6976074465, 2441072720, e-mail:ap.ritas@yahoo.gr

Για το Περιφερειακό θέατρο Καρδίτσας
Δημήτρης Απ. Ρήτας

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δήμο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Εποικοδομητικό διήμερο για τη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού