Ειδήσεις

Εποικοδομητικό διήμερο για τη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού


Στη φιέστα για την κατάκτηση του δεύτερου σερί πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20 της Superleague βρέθηκε η Σχολή Ποδοσφαίρου Καρδίτσας. Τις… αγνώριστες μετά τις νέες βελτιώσεις και προσθήκες γηπέδων εγκαταστάσεις του Ρέντη επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 15 Μαΐου, ο υπεύθυνος της Σχολής του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα κ. Θεόδωρος Παρθένης, ο διευθυντής της Σχολής κ. Ηλίας Σχορετσανίτης και η προπονήτρια κ. Ίβανα Ζντράβκοβιτς.

Το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού άφησε άπαντες ευχαριστημένους μετά το άνετο 5-0 επί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Η ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού αποτελεί τη «βιτρίνα» των Ακαδημιών του, έχοντας εξαιρετική παρουσία στο UEFA Youth League μετρώντας νίκες απέναντι στις αντίστοιχες ομάδες ακαδημιών της Bayer Μονάχου και της Arsenal. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα Κ20 ο Ολυμπιακός είχε, όπως και πέρυσι, την καλύτερη επίθεση και άμυνα πρωταθλήματος, γνωρίζοντας μάλιστα μόνο μία ήττα.

Από τα τρία συνολικά πρωταθλήματα σε επίπεδο ακαδημιών το 2016, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα δύο, των Κ20 και Κ15. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Θρύλος ΑΕ κ. Γεώργιος Παύλου «Τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε κατακτήσει 9 από τους 15 τίτλους και αυτό δείχνει τη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Ευάγγελος Μαρινάκης έχει βάλει ένα στοίχημα. Να εντάσσονται ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Θεωρώ ότι θα έχουμε από φέτος και κάθε χρόνο τουλάχιστον δύο».

Στο περιθώριο του αγώνα, η αποστολή της Σχολής Καρδίτσας είχε επαφές και συζητήσεις με τον υπεύθυνο των Ακαδημιών του Ολυμπιακού κ. Βασίλη Νάνο, τον συμπατριώτη μας προπονητή της Κ20 κ. Βασίλη Βούζα, τον προπονητή κ. Τάσο Πάντο, την αναλύτρια κ. Κατερίνα Φαλίδα, αλλά και πλήθος φίλων και παραγόντων που βρέθηκαν στο Ρέντη για τη φιέστα της Κ20.

Συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε με τον σκάουτερ του Ολυμπιακού κ. Γιώργο Αμανατίδη με θέμα τη συμμετοχή της Σχολής Ποδοσφαίρου Καρδίτσας σε προγραμματισμένα τουρνουά και την προοπτική και εξέλιξη των ταλέντων που ανιχνεύονται από τη Σχολή Καρδίτσας στην περιοχή μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης «Η Καρδίτσα είναι περιοχή που ενδιαφέρει πολύ τον Ολυμπιακό γιατί έχει ταλέντο στο ποδόσφαιρο».

Το Σαββάτο η αποστολή της Σχολής επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στον Άλιμο και στο Λαγονήσι, αντάλλαξε απόψεις με τους υπεύθυνους προπονητές για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και παρακολούθησε αγώνα των μικρών ερυθρόλευκων αθλητών.

Πέρα από τα οργανωτικά ζητήματα εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για τη η διεξαγωγή τουρνουά  μεταξύ των Σχολών του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα.

Σύντομα θα ανακοινωθούν νέες δράσεις και πρωτοβουλίες σε κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποθεώθηκε το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο ΕΛΜΕ : Στη Μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου Γ. Χαντζοπλάκη