Αποκατάσταση της ανατολικής κερκίδας επιδιώκει ο Δήμος Καρδίτσας


Αίτημα χρηματοδότησης υπέβαλε στον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Ι. Ιωαννίδη  ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης, ενώ ήδη έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, όλα τα σχετικά έγγραφα καθώς και η μελέτη αποκατάστασης.

Την αποκατάσταση της ανατολικής κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει και πάλι τους φιλάθλους επιδιώκει ο Δήμος Καρδίτσας. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ιωαννίδη, ενώ ήδη έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, όλα τα σχετικά έγγραφα καθώς και η μελέτη αποκατάστασης.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Επανερχόμαστε στο αίτημά μας, σχετικά με τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της ανατολικής κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, η οποία έχει υποστεί σημαντικές φθορές, δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες για τη στατική της επάρκεια και τη δυνατότητά της να φιλοξενήσει φιλάθλους στη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Σήμερα, η κερκίδα χωρητικότητας 2.400 θεατών, παραμένει κλειστή δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην τέλεση σημαντικών αθλητικών γεγονότων, μιας και διαθέσιμη για τους φιλάθλους παραμένει μόνο η δυτική κερκίδα, που μπορεί να φιλοξενήσει 2.200 θεατές. Το πρόβλημα οξύνεται περαιτέρω, λόγω των αυξημένων αναγκών στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Αναγέννησης Καρδίτσας, η οποία από την προσεχή περίοδο 2008-2009 θα συμμετέχει στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Με δεδομένο το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου της Καρδίτσας για την πορεία της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα, η δυτική κερκίδα που λειτουργεί δε μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις. Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα, έχει λάβει διαστάσεις στον τοπικό Τύπο, μιας και είναι δικαιολογημένη η απαίτηση των φιλάθλων για τη χρήση και της ανατολικής κερκίδας, ενώ και η διοίκηση της ομάδας, θέτει διαρκώς στη Δημοτική Αρχή το ζήτημα, με δεδομένο ότι στερείται σημαντικών εσόδων από τη μείωση των διαθέσιμων εισιτηρίων.

Ο Δήμος Καρδίτσας, ανέθεσε στο αρμόδιο τμήμα του Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου Ξάνθης τη σύνταξη της σχετικής μελέτης, για τον προσδιορισμό της κατάστασης της ανατολικής κερκίδας, αλλά και των τεχνικών λύσεων για την αποκατάστασή της.

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη του αθλητισμού – ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια- παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε με κάθε ευαισθησία το αίτημά μας για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης της ανατολικής κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου.

Σημειώνουμε πως ήδη έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, όλα τα σχετικά έγγραφα καθώς και η μελέτη αποκατάστασης.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.»

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πυρόπληκτη Μελιβοία
Επόμενο άρθρο Άμεση επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων στους αγρότες