Επίσκεψη του Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πυρόπληκτη Μελιβοία


Σήμερα Δευτέρα 21 Ιουλίου ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας, συνοδευόμενος από το Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη Θεσσαλίας, το Δ/ντη Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, το Δ/ντη Αγροφυλακής, το Δήμαρχο Μελιβοίας και παράγοντες δασικών υπηρεσιών, πραγματοποίησε αυτοψία σε  δύο σημεία στην περιοχή της Μελιβοίας, τα οποία επλήγησαν από πυρκαγιές τις τελευταίες μέρες.

Στη  συνέχεια  πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη, με σκοπό την εντατικοποίηση των προσπαθειών και την ενεργοποίηση μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή.

Κατά τη σύσκεψη επικαιροποιήθηκαν τα μέτρα πρόληψης τα οποία αποφασίστηκαν στην αρχή της περιόδου και συζητήθηκε αναλυτικά κατά πόσο η εφαρμογή τους είχε αποτέλεσμα κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Δήμο της Μελιβοίας.

Συμφωνήθηκε επίσης, ο καθαρισμός επιπλέον δασικών περιοχών, η ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του κράτους και των εθελοντικών οργανώσεων καθώς και η απαγόρευση κίνησης πολιτών σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές όταν η επικινδυνότητα είναι στο βαθμό 3.

Παράλληλα, επικαιροποιήθηκαν χώροι παρατηρητηρίων στην περιοχή και ζητήθηκε να παραδίδεται μνημόνιο στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας από τις

εμπλεκόμενες υπηρεσίες με το πέρας των  ενεργειών τους (όταν η επικινδυνότητα είναι στο βαθμό 4).

Ο Γενικός Γραμματέας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον καλό συντονισμό φορέων, υπηρεσιών και πολιτών και την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Μετά τη σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε «Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ανησυχία μου γιατί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε ήδη δύο εστίες πυρκαγιών στη Μελιβοία. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε σήμερα σύσκεψη προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς, να δούμε αν πραγματικά τα μέτρα πρόληψης που αποφασίσαμε στην αρχή της θερινής περιόδου ήταν αποτελεσματικά και να τα επικαιροποιήσουμε.

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τις υπηρεσίες ασφαλείας και πυρόσβεσης, την αυτοδιοίκηση α και β βαθμού, τις δασικές  υπηρεσίες, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες για τον εξαιρετικό συντονισμό, την προσφορά και την αυτοθυσία τους στις πρόσφατες πυρκαγιές.

Kαλoύμε όλους να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας στη συλλογική μάχη, με σεβασμό και κατανόηση στις αποφάσεις απαγόρευσης καθώς και με εγρήγορση και προσοχή μιας και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου.»

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθρο Αποκατάσταση της ανατολικής κερκίδας επιδιώκει ο Δήμος Καρδίτσας