Αποκατάσταση των απολυμένων της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε ζητά η Α. Σκόνδρα


Παρέμβαση στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου έκανε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, μαζί με συναδέλφους της, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση Δικαστηρίου, σχετικά με την απόλυση 270 εργαζομένων από την ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε το 2010.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Σκόνδρα απευθυνόμενη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη, επισήμανε ότι η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίνει την ομαδική αυτή απόλυση των υπαλλήλων ως άκυρη.

Ως εκ τούτου, η Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό κ. Καρασμάνη, να εξετάσει τη δυνατότητα αποκατάστασης της αδικίας που υπέστησαν οι παραπάνω εργαζόμενοι, προχωρώντας σε επαναπρόσληψη τους είτε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε σε θέσεις φορέων του, που παρουσιάζουν σοβαρά κενά προσωπικού.

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο:

Κύριε Υπουργέ,

 
Το Δεκέμβριο 2010, με απόφαση της τότε Κυβέρνησης, η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε καταργήθηκε και προχώρησε η άμεση λύση και εκκαθάρισή της. Όλοι οι εργαζόμενοί της απολύθηκαν.

 

Από τους απολυθέντες, 38 άτομα προχώρησαν στη χρήση ένδικων μέσων. Σύμφωνα με την απόφαση 482 / 2014 (από 26 Μαρτίου 2014) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών: «…Εφόσον, η εναγόμενη (σ.σ. ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε) απέλυσε εργαζόμενους περισσότερους από τριάντα και συγκεκριμένα τους 38 ενάγοντες και άλλους 232 μη διάδικους εργαζόμενους, κατά παράβαση της διάταξης του άρθρου 5 παρ. 3 του Ν.1387/83, είναι άκυρη η ομαδική αυτή απόλυση και ως εκ τούτου είναι βάσιμη η αγωγή κατ’ ουσίαν».

 

Με δεδομένη την παραπάνω απόφαση, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 

  1. Πώς θα αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των απολυθέντων εργαζομένων της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε;

 

  1. Θα προχωρήσετε στην πρόσληψη των απολυθέντων υπαλλήλων στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ή σε φορείς του, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος τους και παράλληλα να καλυφθούν τα οργανικά κενά που υπάρχουν;

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Έχουν ληφθεί μέτρα για τη διευκόλυνση των Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών στα Τελωνεία