Αποκλεισμός των Τεμπών από τους αγρότες της Καρδίτσας


Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες απευθύνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας να συμμετάσχουν στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στα Τέμπη. Επισημαίνει ότι η συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και όλων όσων στηρίζουν αυτή την πολιτική οδηγεί κάθε χρόνο χιλιάδες αγρότες στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα. «Φέτος η κατάσταση οξύνθηκε περισσότερο με τον λεγόμενο «έλεγχο υγείας» της νέας ΚΑΠ αλλά και των γενικότερων αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Βασικά προϊόντα, είτε μένουν απούλητα στις αποθήκες, είτε πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Η ακρίβεια στα μέσα και εφόδια και στη διαβίωση των οικογενειών μας έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη κατατρώγοντας το ήδη φτωχό εισόδημα. Σχεδόν έχει σταματήσει η παραγωγή σε παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα όπως ο καπνός και η ζάχαρη. Όλα σχεδόν τα προϊόντα πωλούνται πάμφθηνα, όμως οι καταναλωτές τα αγοράζουν πανάκριβα γιατί κερδοσκοπούν σε βάρος των αγροτώ2ν και του λαού. Έχει κατακλυστεί η αγορά από εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης και εντείνεται η διατροφική εξάρτηση της χώρας μας από τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές που λυμαίνονται τον χώρο των τροφίμων. Υπάρχει λύση: Ο μαζικός μαχητικός και ενωμένος αγώνας της αγροτιάς με αιτήματα που θα διασφαλίζουν το σήμερα και πολύ περισσότερο το αύριο της μικρομεσαίας αγροτιάς και την συνέχιση της παραγωγής.

  • Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος για φέτος, παίρνοντας υπόψη το αυξημένο κόστος παραγωγής
  • Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, ώστε να διασφαλιστεί ένα μίνιμουμ εισόδημα για να μην ξεκληριστεί η μικρομεσαία αγροτιά και ερημώσει η ύπαιθρος
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με έλεγχο τιμών στα μέσα και εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο

Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς γιατί τα προβλήματα είναι κοντά για όλους και τα αιτήματα που θέτει το αγροτικό κίνημα είναι ρεαλιστικά και δίνουν λύσεις».

Προηγούμενο άρθρο Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης μας
Επόμενο άρθρο Oλοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Tμήμ. Δοκ. Aστυφυλάκων