Αποκριάτικη γιορτή χαράς και κεφιού


Αποκριάτικη γιορτή χαράς και κεφιού οργάνωσε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των 10ου και 18ου Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Η πολύ ωραία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Μάρτη. Στην κατάμεστη από παιδιά, αλλά και από γονείς, αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND μικροί μεγάλοι διασκέδασαν στους ρυθμούς της αποκριάς, ξεφεύγοντας για λίγο από την καθημερινότητα.

Η πρόεδρος του συλλόγου, κα Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου ευχαρίστησε τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον σύμβουλο των δασκάλων, κ. Κοτοπούλη Θωμά, τους διευθυντές, κ.κ. Κούκλαρη Βασίλη  και Μηλίτση Βασίλη, καθώς και τους δασκάλους που παρευρέθηκαν. Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«… οι δύσκολοι καιροί, που βιώνουμε όλοι, απαιτούν ενεργή συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις, ανάπτυξη κοινωνικής αλληλεγγύης, σύσφιξη σχέσεων γονέων, δασκάλων και παιδιών. Ζητάμε την ουσιαστική συμμετοχή σας, ελάχιστο από το χρόνο σας, τις ιδέες και την εθελοντική προσφορά σας, σε όποιο τομέα μπορεί να βοηθήσει ο καθένας (ενημερώσεις, παρουσιάσεις, δράσεις … για παιδιά και γονείς). Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων σας  στις σχολικές δραστηριότητες.

Η σχέση μας με το σχολείο δεν πρέπει να περιορίζεται στην παρουσία μας, όταν ο δάσκαλος ή το σχολείο μας καλεί. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε τις δράσεις του σχολείου και να μετέχουμε στις πρωτοβουλίες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Με μια τέτοια στάση συμβάλλουμε θετικά στη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας, δίνουμε ώθηση στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών- που σημαίνει καλύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα- και προσφέρουμε στα παιδιά μας εξωσχολικές δραστηριότητες για τον ελεύθερο χρόνο τους, χωρίς ή με ελάχιστη συμμετοχή».

Η πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ.  Σιαφάκα-Βαϊοπούλου Ε.,  Παναγιώτου Σοφία, Νομικό Τάσο, Κουτή Γιάννη, Τσουφλιά Ντίνα και Γεωργούλη Πόπη, για την άριστη συνεργασία, αλλά και τους  εθελοντές γονείς και φίλους που στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του συλλόγου.  Την εκδήλωση πλαισίωσαν, με εξαιρετικό τρόπο η παιδαγωγός θεάτρου κα Δ. Τσουκαρέλα και οι συνεργάτες της. Τα παιδιά απόλαυσαν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα με θεατρικά παιχνίδια, αστεία δρώμενα, χορό τραγούδι.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ομάδες μαθητών-τριών των δύο σχολείων παρουσίασαν υπέροχα χορευτικά σύνολα και αυτοσχεδιασμούς, που ετοίμασαν από καιρό και καταχειροκροτήθηκαν από όλους για το ωραίο αποτέλεσμα.

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Απόκριες!

Προηγούμενο άρθρο Με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα των εκδηλώσεων “ Θύμησες της παλαιάς Αποκριάτικης Καρδίτσας”
Επόμενο άρθρο «Η Αστυνομία μέσα από τα μάτια των παιδιών»