«Η Αστυνομία μέσα από τα μάτια των παιδιών»


Ανάρπαστο και ήδη συλλεκτικό έγινε το φετινό ημερολόγιο του Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Αιτία, το θέμα του: «Η Αστυνομία μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Σε όλη την Ελλάδα ζητήθηκε από παιδιά δημοτικών σχολείων να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να ζωγραφίσουν με θέμα τον Αστυνομικό, όπως εκείνα τον βλέπουν. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, τέτοια που έκανε πραγματικά δύσκολο το έργο των υπεύθυνων έκδοσης, οι οποίοι έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες, όμορφες ζωγραφιές.

Η Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της ΙΡΑ απευθύνθηκε στο 1ο & 2ο δημοτικό σχολείο Μουζακίου, καθώς και στο δημοτικό Μαυρομματίου, οι μαθητές των οποίων, ενθουσιασμένοι, μας παρέδωσαν τα έργα τους, μερικά από τα οποία ήταν πράγματι εκπληκτικά. Τελικά από το Εθνικό Τμήμα της ΙΡΑ αφιερώθηκε στην Καρδίτσα η σελίδα του Ιουλίου, η οποία κοσμείται από έργα τεσσάρων μικρών καλλιτεχνών.

Την περασμένη Δευτέρα, αντιπροσωπεία της Τοπικής μας Διοίκησης αποτελούμενη από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Γκινή Πέτρο και το Γεν. Γραμματέα κ. Ζαρχανή Γεώργιο, επισκέφτηκε τα παραπάνω σχολεία, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους διευθυντές τους κ.κ. Γκαραβέλα Δημήτριο, Θάνο Σπύρο και Πάτα Δημήτριο και τους μικρούς μαθητές. Στα τέσσερα  παιδάκια, που επιλέχθηκαν τα έργα τους, προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα, ενώ καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμαθητές τους.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους μικρούς ζωγράφους και τους δασκάλους τους για τη βοήθεια τους στην πρωτοβουλία μας και στη δημιουργία αυτού του ημερολογίου – έργου τέχνης, που εκδόθηκε σε 20.000 αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν στα μέλη της ΙΡΑ και σε άλλους ενδιαφερόμενους.

 

«Servo per amikeco»

«Υπηρετώ δια της φιλίας»

 

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικη γιορτή χαράς και κεφιού
Επόμενο άρθρο Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Σμόκοβο