Αποφάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων


  • ανατέθηκαν τρία (3) μικροέργα επισκευής σχολείων και
  • εγκρίθηκε η δημοπράτηση τριών (3) νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 750.000,00€.

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου αποφάσισε:

1. την έγκριση της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση περίφραξης αμιάντου -στεγάστρου εισόδου και κουφωμάτων στο Νηπιαγωγείο Γεφυριών», προϋπολογισμού 50.000,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση «Καραγεωργιος Χαράλαμπος» με μέση έκπτωση δημοπρασίας επτά τοις εκατό (7%) και συνολική δαπάνη έργου κατά την προσφορά 46.500,00€ που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

2. την έγκριση της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση περίφραξης αμιάντου στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου», προϋπολογισμού 45.000,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση «Ρόπης Κων/νος» με μέση έκπτωση δημοπρασίας οκτώ τοις εκατό (8%) και συνολική δαπάνη έργου κατά την προσφορά 41.400,01€ που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

3. την έγκριση της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Αντικατάσταση στέγης στο Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Μασχολουρίου», προϋπολογισμού 50.000,00€ με ΦΠΑ στην εργοληπτική επιχείρηση «Δημήτριος Μπάγκος» με μέση έκπτωση δημοπρασίας σαράντα και ογδόντα οκτώ τοις εκατό (40,88%) και συνολική δαπάνη έργου κατά την προσφορά 29.559,94€ που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς.

4. την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Οδική σύνδεση βιομηχανιών και βιοτεχνιών με το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού β’ φάση». Προβλέπεται η βελτίωση και πλήρης κατασκευή των υπαρχόντων δρόμων που οδηγούν στις Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες του Νομού σε σύνδεση με το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο. Οι εργασίες που θα γίνουν είναι εκσκαφές- επιχώσεις με αμμοχάλικο -3Α-ασφαλτοτάπητας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 400.000,00€ με ΦΠΑ. Προθεσμία περαίωσης ορίζεται σε 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

5. την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Κατεδάφιση τμήματος και ανέγερση δύο αιθουσών στο δημοτικό Σχολείο Ματαράγκας Ν. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 120.000,00€ με ΦΠΑ όπως αυτά συντάχθηκαν και ελέγχθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει αφενός κατεδάφιση τμήματος (προσθήκη) του υφισταμένου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Ματαράγκας, το οποίο με το από 07-11-2007 πρωτόκολλο αυτοψίας-επικινδύνως ετοιμόρροπου κρίθηκε ακατάλληλο και αφετέρου ανέγερση και πλήρη αποπεράτωση δύο αιθουσών. Ο συνολικός προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 120.000,00€.

6. την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Κατασκευή οδών από Μητρόπολη προς Ράζια και από Καλύβια Φυλακτής προς το τοπικό διαμέρισμα Φυλακτής» όπως συντάθηκαν και θεωρήθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Προβλέπεται η βελτίωση και πλήρης κατασκευή των υπαρχόντων δρόμων προς το τοπικό διαμέρισμα Φυλακτής καθώς και στο δρόμο Μητρόπολη-Ράζια. Οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν κατασκευή βάσης με 3Α και ασφαλτοτάπητα. Προθεσμία περαίωσης ορίζεται σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 230.000,00€.

Προηγούμενο άρθρο Γκάφα τα περί νοθείας λέει η κυβέρνηση, «μια εικόνα χίλιες λέξεις» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθρο 10ος Ποδηλατικός Δρόμος στο Τ.Δ. Παλαιοκκλησίου