Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας


Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27/9, όπου μεταξύ άλλων καταδικάστηκε από το σώμα το αποτρόπαιο συμβάν της ομαδικής θανάτωσης αδέσποτων ζώων από άγνωστο-ους δράστη-ες που έριξαν φόλες.

Διευκρινίστηκε επίσης από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλό, -απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Β. Τσαντήλα – οτι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών -που συνεπάγεται και αύξηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, καθώς και του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) που καλούνται να πληρώσουν οι συμπολίτες- είναι απόφαση (παλαιότερων ετών) του Υπουργείου Οικονομικών και όχι του Δήμου Καρδίτσας.

Με έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο στην αρχή του έτους υποχρέωσε όλους τους Δήμους της χώρας τους να στείλουν στη ΔΕΗ ενημερωμένη και επικαιροποιημένη τη βάση δεδομένων που αφορά τις ζώνες αντικειμενικών αξιών, κάτι που ως όφειλε έκανε και ο Δήμος Καρδίτσας.

Όσον αφορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα -μεταξύ άλλων- τα εξής:

– Η έκθεση εσόδων- εξόδων Β΄ τριμήνου 2012.

-Ο ορισμός μέλους για τη συγκρότηση επιτροπής αρμόδιας για την εισήγηση κατάλληλων χώρων για την προσωρινή εγκατάσταση  πλανοδίων.

-Η τροποποίηση της υπ’ αριθ. 183/2012 απόφασης Δ.Σ. σχετικά με τον ορισμό επιτροπών παραλαβής του υποέργου Ι του έργου: Συντήρηση, προστασία και προβολή συλλογής Γιολδάση.

-Η κατανομή χρημάτων για λειτουργικές δαπάνες σχολείων

– Αίτημα του Συλλόγου Γονέων Αντιμετώπισης Μεσογειακής Αναιμίας.

-Η αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία : Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρδίτσας.

-Η αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία : Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καρδίτσας.

-Η μελέτη του υποέργου Ι «Προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων Τ.Ε.2ο Γυμνάσιο , Τ.Ε.4ο Γυμνάσιο Τ.Ε.7ο Γυμνάσιο Τ.Ε.4ο Γελ, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, Ειδικό Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, Τ.Ε 7ο Δημοτικό Σχολείο, Τ.Ε 6ο Δημοτικό Σχολείο.

– Η ανάθεσης εκτέλεση από την ΔΕΔΔΗΕ του έργου «Αποξήλωση δικτύου ΔΕΗ οδού 18ης Αυγούστου

-Η παράταση μισθωτηρίου συμβολαίου για τη στέγαση των αρχείων της Πολεοδομίας.

-Η έκδοση κανονιστικής απόφασης για την  ίδρυση νέας λαϊκής αγοράς

πώλησης βιολογικών προϊόντων στην Δ.Κ Καρδίτσας

-Η παραχώρηση μιας αίθουσας του δημοτικού καταστήματος Σταυρού για δύο μήνες στον Σύλλογο Αμβυκούχων Αμπελουργών Νομού Καρδίτσας.

-Η έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής και προσωρινής παραλαβής του έργου: κατασκευή αγροτικού ιατρείου στο Δ.Δ. Μέλισσας.

-Η έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΙΚΟΥ”.

-Η χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου ”ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ”.

-Η έγκριση του 2ου τακτοποιητικού Α.Π.Ε., του έργου “ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ”.(εισηγητής κ. Ελευθερίου)

-Η έκδοση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων-χρήσης νερού για το έργο «Ολοκλήρωση Αρδευτικών δικτύων Π.Ε Καρδίτσας» (αντλιοστάσιο Τ.Κ Αρτεσιανού)

-Η παραχώρηση αίθουσας για την δημιουργία Κοινοτικής Βιβλιοθήκης στο Τοπικό Διαμέρισμα Καλλιθήρου.

– Ο καθορισμός τρόπου ανάθεσης προμηθειών έτους 2012

-Η λύση της μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην Τ. Κ. Καστανιάς και επανεκμίσθωση αυτού.

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

-Η 8η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2012.

-Ο καθορισμός του αριθμού και των ειδικοτήτων του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

-Ο 2οςΑ.Π.Ε.,του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ

-Η χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ”.

-Η μελέτη και τα τευχών δημοπράτησης του έργου “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΛΕΡΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε επίσης και έλαβε αποφάσεις για πολεοδομικά ζητήματα ( αιτήσεις τροποποίησης σχεδίου πόλης, ενστάσεις, αποζημιώσεις επικειμένων λόγω ρυμοτομίας , καθορισμό τιμής μονάδας κ.λ.π.)

Προηγούμενο άρθρο Στις 13 Οκτώβρη η Καστανογιορτή στον Ελληνόπυργο
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Με την έγκαιρη πληρωμή των ενισχύσεων θα ενισχύσουμε τη ρευστότητα των γεωργών»