Ειδήσεις

Αποφάσεις – ψηφίσματα του Συλλόγου Δασκάλων


Σας κοινοποιούμε τις αποφάσεις – ψηφίσματα του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 που αφορούν στα:

  1. Τα σχολειά μας στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων
  2. Καταγγελία για τη χρήση δακρυγόνων κατά των συνταξιούχων

 

Καταγγελία για τη χρήση δακρυγόνων κατά των συνταξιούχων

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους και  στους απόμαχους της δουλειάς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξαντλεί την πυγμή της σε ηλικιωμένους συνταξιούχους συμπολίτες μας, ενώ την ίδια στιγμή υποτάσσεται σε κάθε κέλευσμα των δανειστών. Την κοροϊδία και την εξαπάτηση, το βάφτισμα περικοπών σε αυξήσεις, διαδέχτηκε η καταστολή και τα χημικά. Ακόμα και η παρέμβαση του πρωθυπουργού, κατόπιν εορτής, είναι προσχηματική αφού η απαγόρευση των χημικών δεν συνοδεύεται και από απαγόρευση χρήσης βίας για απεργίες, πορείες, διαδηλώσεις κ.λ.π.

Ο αγώνας που δίνουν οι συνταξιούχοι, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, για  αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, καθώς και για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν υγεία και την κοινωνική ασφάλιση είναι αγώνας δίκαιος και κοινός.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας «Νικόλαος Πλαστήρας» καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τους αγώνες και να απαντήσουν αγωνιστικά στο νέο κύμα επίθεσης που ετοιμάζουν Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κουαρτέτο-επιχειρηματικοί κύκλοι.

 

Τα σχολειά μας στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015, ψήφισε την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στη Βουλή το πέρασμα των Κτιριακών Υποδομών, της κατασκευαστικής εταιρείας του δημοσίου υπεύθυνου για την κατασκευή των σχολείων, των νοσοκομείων και των δικαστηρίων, στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών», δηλαδή στο διαβόητο «Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων». Μαζί με το ρεύμα, το νερό, το Μετρό της Αθήνας, η κατασκευαστική εταιρεία του Δημοσίου και όλη η ακίνητη περιουσία του, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων 1986 σχολικά κτίρια και 155 οικόπεδα που προορίζονται για την κατασκευή σχολείων, περνούν στο «Υπερταμείο», ως «προαπαιτούμενο» από τους θεσμούς.

Ο χαρακτήρας του Υπερταμείου (Ανώνυμη Εταιρεία, με διορισμένα συμβούλια, δίνει λόγο απευθείας στους Δανειστές) διαψεύδει την κυβέρνηση που διατείνεται πως «δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση! Υπάρχει η δυνατότητα να αποχαρακτηριστούν τα κτίρια ή τα οικόπεδα που έχουν απαλλοτριωθεί για σχολική χρήση αν εμφανιστεί αγοραστής σύμφωνα με τους όρους που περιλαμβάνονται σε κάθε πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ ανά τον κόσμο.

Οι ιδιώτες, κυρίως μέσω των ΣΔΙΤ, έχουν ήδη βάλει χέρι στη σχολική στέγη και με την ιδιωτικοποίηση των «Κτιριακών Υποδομών» η σχολική στέγη, θα  υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η εκμετάλλευση της περιουσίας, του έργου και των υπηρεσιών του μοναδικού τεχνικού φορέα του Δημοσίου για τη σχολική στέγη, είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση υποταγμένη στους «δανειστές» ξεπουλά την πατρίδα, στο όνομα της «αποπληρωμής του χρέους», των «πρωτογενών πλεονασμάτων», των μνημονίων και των συμφώνων με την ΕΕ. Στο δρόμο των προηγουμένων μνημονιακών οδηγεί το λαό στην ολοκληρωτική ήττα. Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο στον επόμενο κυβερνητικό διαχειριστή σπέρνοντας την απογοήτευση. Καταγγέλλουμε επίσης την υποκριτική στάση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ κλπ που  ενώ ψήφισαν τις συμφωνίες Ιουλίου και Αυγούστου του 2015 τώρα «καταψηφίζουν» για λόγους ψηφοθηρικούς. «Καταψηφίζουν» ό,τι ως Κυβέρνηση εφάρμοζαν όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι ξεκάθαρο πως μόνο η ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου – της ΕΕ και του ΔΝΤ και όσων τις εφάρμοσαν, τις εφαρμόζουν και τις στηρίζουν – από τους εργαζόμενους αλλά και συνολικά το λαό είναι ο δρόμος που θα βαδίσουμε, το καθήκον που πρέπει να αναλάβουμε.

Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια αγαθά, τα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Παλεύουμε ενάντια στην εξάρτηση και τη μνημονιακή κατοχή.

Ενωμένοι στους αγώνες που θα πρέπει να ξεκινήσουν, θα νικήσουμε.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος   Ο Γ. Γραμματέας
   
Στέφανος Θεολόγης Μιχάλης Χριστοφοράκης

 

Προηγούμενο άρθρο Η επιτυχημένη ενέργεια ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ στο Δήμο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Έναρξη μαθημάτων Μπριτζ