Ειδήσεις

Απρίλιος, ο μήνας του Βιβλίου στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.


Οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, διοργανώνουν όμορφες δράσεις για παιδιά, αλλά και ανήσυχους ενήλικες.

Από τις 2 έως τις 8 Απριλίου, θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Το πρωί του Σαββάτου 2 Απριλίου, «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου»,  από τις 11 το πρωί  έως τις 1 το μεσημέρι, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας, θα υλοποιηθούν τρία (3) εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών, με αφορμή τρία υπέροχα βιβλία, «Ο κήπος του Ματίς» της Samantha Friedman, από τις εκδόσεις «Μέλισσα», «Η ιστορία του Ηλία  που αγαπούσε τα βιβλία» της  Julia Donaldson, από τις εκδόσεις «Πατάκης» και το «Πηγαινέλα στα σύννεφα, ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη» του Αλέξη Κυριτσόπουλου από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

Το διάστημα 4 – 8 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί 17 δραστηριότητες για παιδιά που θα πραγματοποιηθούν με τάξεις Δημοτικών σχολείων, τα πρωινά, σε 5 από τις 10 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Στις 23 Απριλίου, «Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου», θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά η δράση «Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα» σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας και με πολλές παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Επειδή στις 2 Απριλίου τα εργαστήρια θα γίνουν με συγκεκριμένο αριθμό παιδιών, θα παρακαλούσαμε να δηλώνετε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 6978413464 & 6945160697 Κύριο Θανάση Κουρόγλου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Παπαδημητρίου : Ο συντελεστής ΦΠΑ στα ζώντα ζώα και στο κρέας
Επόμενο άρθρο Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ