Απόστολος Ξυδιάς: Η τράπεζα ρουχισμού και άλλων αγαθών της ΔΗΚΕΚ ξεκίνησε επί προηγούμενης διοίκησης


 Θεωρώντας ότι υπήρξε μια σημαντική έλλειψη ενημέρωσης των συνδημοτών, σχετικά με το ενημερωτικό δελτίο τύπου που εξεδόθη (προφανώς από την ΔΗΚΕΚ) σχετικά με την λειτουργία τ ης  τράπεζας  ρουχισμού, επιβάλλεται για λόγους αρχής, συνέπειας και υπεύθυνης ενημέρωσης, να γίνει η υπενθύμιση, μιας και το κείμενο το αγνοεί ή το ξεχνά, πως η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε επί θητείας  της προηγούμενης Διοίκησης.

 Ήταν μια καινοτόμος προσπάθεια για τον Δήμο Καρδίτσας, μια προσπάθεια την οποία κατάφερε να οργανώσει το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΚ με ομόφωνη απόφασή του, επιθυμώντας έστω και στο ελάχιστο να συμβάλει στην καταπολέμηση της φτώχιας, στηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, άπορες πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και κάθε συμπολίτη μας, ο οποίος χρήζει αντίστοιχης βοήθειας.

Μάλιστα η τότε Διοίκηση της ΔΗΚΕΚ, πριν καταλήξει στην ολοκλήρωση και στην έναρξη αυτής της πρωτοποριακής προσπάθειας με κοινωφελή χαρακτήρα, ήλθε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, το τμήμα Πρόνοιας, αλλά και με πολλούς φορείς, θεωρώντας πως το όλο θέμα θα πρέπει να απασχολήσει γενικότερα τις αρχές του τόπου μας, συμβάλλοντας ο καθένας με τον τρόπο του στην καλύτερη λειτουργία.

Επίσης αξίζει σχολιασμού, πως ακόμη και εσωτερικός κανονισμός ενεκρίθη με σκοπό να υπάρξει πέραν της αναμφισβήτητης προσφοράς, διαφάνεια σε κάθε μορφής λειτουργίας.

Με την ευκαιρία και δεδομένου ότι όλοι μας θα πρέπει να προσφέρουμε για την ποιοτικότερη διαβίωση και την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας απ’ όποιο πόστο κι’ αν ευρισκόμαστε και φυσικά ποτέ δεν θα πάψουμε να δηλώνουμε ενεργοί πολίτες, προτείνεται στον Δήμο και βεβαίως στην σημερινή Διοίκηση της ΔΗΚΕΚ, να οργανώσει και πλυντήριο καθαρίσματος ρουχισμού απόρων συμπολιτών, όπως επίσης και αντίστοιχο φαρμακείο, μιας και οι δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης  των ημερών το επιβάλλουν.

Ήταν κάτι το οποίο η προηγούμενη Διοίκηση το είχε ιεραρχήσει και αποτελούσε άμεση προτεραιότητα στις κοινωφελείς δράσεις της επιχείρησης.

Είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη και συνάμα επιτακτική υποχρέωση, ο Δήμος να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο σε όλους εκείνους τους συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη.

                                                                                         Ξυδιάς Αποστόλης

                                                                 πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσας

                                                                                  πρ. Πρόεδρος Δ. Σ. ΔΗΚΕΚ

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για την Οικονομική κατάσταση του δήμου Παλαμά ζήτησε ο Κ. Πατσιαλής
Επόμενο άρθρο Τοποθέτηση της Βουλευτού Μαρίας Θεοχάρη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα