Τοποθέτηση της Βουλευτού Μαρίας Θεοχάρη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα


  Την μεγάλη τιμή να είμαι Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου μου την έκαναν άνθρωποι απλοί της Ελληνικής Περιφέρειας, μικρομεσαίοι, μικρομαγαζάτορες, δημόσιοι υπάλληλοι , χαμηλοσυνταξιούχοι και κυρίως αγρότες. Άνθρωποι που πίστεψαν σε μας ότι μπορούμε να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

 Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι στην συχνή επαφή που έχω μαζί τους με φόβο και ανασφάλεια με ρωτούν, θα σωθούμε ; Τι λέει ο Παπανδρέου ;

Σ’ αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε μια απάντηση και αυτή πρέπει να είναι αληθινή. Και θα είναι αληθινή αν δείξουμε ότι αυτό που κάνουμε, αυτό που κάνει η κυβέρνηση το πιστεύουμε και το στηρίζουμε. Και όχι να παλινωδούμε λέγοντας άλλα τη μια μέρα και άλλα την άλλη.

Ψηφίσαμε το μνημόνιο όλοι με βάρος καρδιάς αλλά έπρεπε να σωθεί η χώρα, προχωράμε στις διαρθρωτικές αλλαγές για τις οποίες συγκρουόμαστε με τα σπλάχνα μας γιατί ξεβολεύουμε κάποιους.   Πήραμε σκληρά μέτρα αλλά απαραίτητα, ο κόσμος τα δέχθηκε και τώρα τους λέμε ότι αυτά τα μέτρα δεν φθάνουν και πρέπει να πάρουμε και άλλα.  23 δις πρέπει να εξοικονομήσουμε επιπλέον. Τι έφταιξε και δεν πέτυχε ο στόχος; Από πού θα τα πάρουμε πάλι; Από τους συνήθεις ύποπτους;

 Χαίρομαι Πρόεδρε που είπες ότι δεν θα περικόψουμε μισθούς και συντάξεις. Αυτά τα στρώματα δεν αντέχουν άλλο. Έχουν δώσει από το υστέρημά τους. Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή. Αλλού πρέπει να προστρέξουμε, στους έχοντες. Να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή που οργιάζει για να ενισχύσουμε τα έσοδα που έχουν αρνητική πορεία.

 Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Το αντίδοτο της εξόδου από την κρίση είναι η ανάπτυξη. Νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουμε πάρει πολλές  όπως απλοποίηση του ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος, ίδρυση ΕΤΕΑΝ. Πώς όμως θα υλοποιηθούν όταν έχουμε να κάνουμε με μια ξεχαρβαλωμένη δημόσια διοίκηση, με ένα μίζερο κράτος, η γάγγραινα της γραφειοκρατίας να επικρατεί παντού. Τα αποτελέσματα αργούν να φτάσουν στη βάση  μα συνέπεια η πραγματική οικονομία να ψυχωραγεί. 

Πρέπει να επιλέξουμε συγκεκριμένους κλάδους που θα δώσουν άμεσα ανάπτυξη. Και αυτοί θα πρέπει να είναι οι υποδομές με μεγάλα και μικρά έργα, ο τουρισμός, το εμπόριο., οι εξαγωγές και βέβαια ο αγροτικός τομέας πεδίο δόξης λαμπρόν. Τομείς που μπορούν  να δώσουν απασχόληση, εισφορά στο ΑΕΠ, έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το Κυβερνητικό Έργο όμως πρέπει να το στηρίζουν οι Υπουργοί κα όχι ο καθένας να έχει την δική του ατζέντα. Να βγούν από το μικρόκοσμο τους και να είναι κοντά στους πολίτες.

 Υπουργοί αλαζόνες και καλαμοκαβάληδες  οι οποίοι πρέπει να ξεπεζέψουν όπως λέμε εμείς στη Θεσσαλία να ανοίξουν τις πόρτες και τα αυτιά και όσοι δεν μπορούν να οσμισθούν τον σφυγμό της κοινωνίας να πάνε στα σπίτια τους. Οι ώρες απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και εμείς οι Βουλευτές βεβαίως και πρέπει να διατυπώνουμε τις απόψεις κα τις διαφωνίες μας γιατί είμαστε αυτοί που μεταφέρουμε το σφυγμό της κοινωνίας. Όμως η κριτική μας και οι θέσεις μας θα πρέπει να έχουν στόχο την επιτυχία του κυβερνητικού έργου και όχι να διαπνέεται από προσωπικές φιλοδοξίες και να λέμε κάτι για να παίξουμε για ένα λεπτό στα δελτία των οκτώ. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν καταρρεύσει η χώρα και το πολιτικό σύστημα δεν θα επιβιώσει κανένας. 

 Το πολιτικό μας σύστημα πρέπει να ξαναβρεί τη χαμένη του αξιοπιστία. Αν θέλουμε να αποτρέψουμε την μετατροπή των γιαουρτιών σε πέτρες πρέπει να καθαρίσουμε το πολιτικό σύστημα.

Κύριε Πρόεδρε,

Σταθείτε  στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούν οι δύσκολες ώρες πάρτε πρωτοβουλίες πριν χάσουμε το πλεονέκτημα της ανοχής της κοινωνίας. Να την πείσουμε ότι όντως έχουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση. Σας στηρίζουμε και στεκόμαστε δίπλα σας για να πετύχουμε όλοι μαζί και να μείνουμε στην ιστορία ως η πολιτική δύναμη και εσείς ως ο πρωθυπουργός που όχι μόνο έσωσαν  τη χώρα αλλά της έδωσαν  και προοπτική.  

Προηγούμενο άρθρο Απόστολος Ξυδιάς: Η τράπεζα ρουχισμού και άλλων αγαθών της ΔΗΚΕΚ ξεκίνησε επί προηγούμενης διοίκησης
Επόμενο άρθρο Σωκράτης Παππάς: «Μετά από τρεις μήνες απραξίας»