Πρωτοσέλιδο

Από την Καρδίτσα κατάγονταν οι δυο από τους νεκρούς της τραγωδίας στην Ελασσόνα


Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες σε στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι, που κατέπεσε το πρωί στο περιοχή Σαραντάπορο, μεταξύ Ελασσόνας και Κοζάνης.

Ημέρα πένθους όμως και για την Καρδίτσα καθώς δυο από τα τέσσερα θύματα του τραγικού ελικοπτέρου τύπου Χιουι κατάγονταν από την Καρδίτσα.

Πρόκειται για τον Θωμά Αδάμο, Συνταγματάρχη, ο οποίος κατάγονταν και διέμενε με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας και για τον Δημοσθένη Γούλα, Ταγματάρχη κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, με καταγωγή από το Ανθηρό Αργιθέας.
Η κοινωνία της Καρδίτσας είναι συντετριμμένη από το άκουσμα της τραγικής είδησης.

 

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το πρωί της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στο Πεντάγωνο, όταν χάθηκε από τα ραντάρ το στίγμα του ελικοπτέρου που κατευθυνόταν από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Tο στίγμα του χάθηκε περίπου στις 7:50 το πρωί.
Το ελικόπτερο μετέφερε τον υποδιοικητή της Α’ Στρατιάς και τέσσερις ακόμα αξιωματικούς. Θα πετούσε κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται τακτικά.
Η επιλοχίας που επέβαινε στο ελικόπτερο εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένη και μεταφέρθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι νεκροί.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΣ, οι τέσσερις σοροί που ταυτοποιήθηκαν ανήκουν στον υποστρατήγο και υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς Ιωάννη Τζανιδάκη, στον 50 χρονο συνταγματάρχη Τεθωρακισμένων Θωμά Αδάμου, στον 35χρονοι ταγματάρχη Αεροπορίας Στρατού και κυβερνήτη του σκάφους Δημοσθένη Γούλα και στον 28χρονο υπολοχαγο Αεροπορίας Στρατού και συγκυβερνήτη Κωνσταντίνο Χατζή.
Η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή είναι η 26χρονη αρχιλοχίας ΑΣ Βασιλική Πλεξίδα.
Στην περιοχή μετέβη ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκβιάδης Στεφανής, ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εκεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Ευαγγέλου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στο σημείο του δυστυχήματος σπεύδει επιτροπή διερεύνησης για να εξακριβώσει τα αίτια του δυστυχήματος.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, το ελικόπτερο ήταν συντηρημένο και είχαν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Ως προς τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του δυστυχήματος, υπήρχαν αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους. Επίσης, έπνεαν ασθενείς άνεμοι με ριπές.
Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Μεσίστιες οι σημαίες στο Δήμο Αργιθέας